Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Marcus Berg. Bild: JOEL MARKLUND
Marcus Berg. Bild: JOEL MARKLUND

Marcus Berg om tränarskiftet i IFK Göteborg

Utanför EM-bubblan har IFK Göteborg skiftat huvudtränare. Marcus Bergs syn på det?
– Det är aldrig kul när någon får sparken, men vi får ta det senare efter EM.

Landslagets onsdagsträning hade avslutats. Ett gäng spelare dröjde kvar i gräset.

Då plötsligt dundrade "Snart skiner Poseidon" ut ur högtalarna, IFK Göteborgs inmarschlåt. Blågult blev Blåvitt för några minuter.

Var det möjligen Marcus Berg som hade tagit över musikansvaret?

– Nej, jag vet inte vem det var. Jag var inte där då. Men det är en vacker låt så det är inte fel!

Vad gäller just IFK Göteborg, den klubb som Marcus Berg ska ansluta till efter EM, så har de ju nyligen skiftat huvudtränare. Ut med Roland Nilsson, in med Mikael Stahre.

– Jag fick ett sms av Farnerud (Pontus, sportchef). Det är det man har sett. Som jag har sagt innan försöker jag skärma av det som kommer senare i sommar. Jag har fullt fokus på det som kommer nu. Det är aldrig kul när någon får sparken, men vi får ta det senare efter EM, konstaterar Marcus Berg.

LÄS MER: Pontus Farnerud om IFK Göteborgs tränarskifte

Vad säger du om IFK Göteborgs vår?

– Jag har följt dem. Det är klart att poängmässigt hade man hoppats på mer, en bättre poängskörd. Sedan har det sett bra ut i vissa matcher, mindre bra i andra matcher. Ändå en stabil defensiv, en stabil grund som alltid är bra att ha. Sedan kan man önska mer framåt, förhoppningsvis är det något som kommer i sommar/höst.

34-årige Marcus Berg skrev på för IFK Göteborg i slutet av mars i år. Det var då återkomsten blev officiell. Känslan sedan dess?

– En positiv, skön känsla! Man får flytta hem efter 14-15 år utomlands. Den känslan är jätteskön. Sedan har jag försökt att stänga av så mycket det går. Man måste fokusera på nuet, det går inte att tänka för långt framåt. Jag har haft ett avslut i Krasnodar, nu ett EM att se fram emot. Efter det kommer det vara 100 procent Blåvitt.

EM, ja. Spanien väntar i premiären på måndag. Om Marcus Berg kommer finnas med från start där? Ingen vet. Förutom möjligtvis förbundskapten Janne Andersson.

34-åringen pratar dock själv om en god form.

– Det känns bra. Innan vi kom hit hade jag inte spelat så mycket. Mycket fokus var på fysbiten. Nu tycker jag att det känns bättre och bättre inför matcher. Man kopplar på en extra växel.

Berg tillägger:

– Jag bygger de här dagarna som att jag kommer spela. Gör jag inte det kommer jag stötta laget.

Förutom Marcus Berg har förbundskapten anfallarna Alexander Isak, Robin Quaison och Jordan Larsson att välja mellan.

LÄS MER: Här är Mikael Stahres recept för framgång i IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.