Marcus Berg och Oscar Wendt uppges återvända till IFK Göteborg

IFK Göteborg ska ha säkrat upp ytterligare två hemvändare. Enligt Sportbladet ska Oscar Wendt och Marcus Berg ansluta till klubben i sommar.

ANNONS
|

Det har drömts och spekulerats, spekulerats och drömts.

Tidigare i år kunde Göteborgs-Posten rapportera att IFK Göteborg erbjudit Marcus Berg ett kontrakt.

LÄS MER:Marcus Berg har fått ett kontraktsförslag av IFK Göteborg

Under klubbens första träning för säsongen kommenterade klubbens sportchef Pontus Farnerud intresset för Berg.

– Det är svårt att säga att vi inte skulle vilja se Marcus Berg i IFK Göteborg. Samtidigt har vi full respekt för hans situation i Krasnodar. Han är ju faktiskt lagkapten för Sverige och har ett EM-slutspel att fokusera på. Vi har haft en dialog med Marcus och har en dialog sen vet vi inte just nu vad det landar i. Det får vi förhålla oss till och jobba utifrån det, säger Pontus Farnerud.

ANNONS

Har ni gett ett kontraktsförslag?

– Det kan jag inte kommentera.

Marcus Berg och Oscar Wendt uppges klara

Utöver Berg har fansen även hoppats att Oscar Wendt, vars kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut till sommaren, ska välja att flytta hem till Sverige.

Nu verkar drömmarna bli verklighet.

Marcus Berg och Oscar Wendt ska enligt Sportbladet vara på väg tillbaka till klubben. Tidningen skriver att stjärnduon kommit överens med klubben och kommer att ansluta till sommaren.

LÄS MER:IFK Göteborg jublar över Aieshs förändring: ”Visat en helt annan vilja”

Ansluter som Bosman

Enligt Sportbladet har Marcus Berg skrivit ett kontrakt på 2,5 år och Oscar Wendt ett på 1,5 år. Eftersom båda stjärnornas kontrakt går ut till sommaren kan de ansluta till IFK Göteborg utan någon övergångssumma.

När GP når Pontus Farnerud väljer han att inte kommentera uppgifterna.

2019 gav Oscar Wendt sin syn på att en dag få vinna SM-guld med IFK Göteborg, klubben som han lämnade för att bli utlandsproffs i FC Köpenhamn 2006.

– Magiskt. Det hade varit magiskt. Absolut. Det hade varit obeskrivligt att få vara med på det.

Han var också tydlig med att en återkomst skulle kunna bli aktuell.

– Jag vill tillbaka till Blåvitt. Helst som spelare. Om det inte skulle gå, av okänd anledning, vill jag ändå ha något med IFK Göteborg att göra.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS