Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Maradonas känga: "Han har ingen personlighet"

Lionel Messi rankas ofta som världens bästa fotbollsspelare. Men hans landsman, fotbollslegendaren, Diego Maradona, kritiserar nu Argentinas superstjärna. – Han är en väldigt bra person, men han har ingen personlighet, säger han enligt goal.com.

Han har vunnit allt som går att vinna inom klubblagsfotbollen med sitt FC Barcelona. Men landslagskarriären i Argentina har inte riktigt varit lika framgångsrik. 2014 var Lionel Messi nära att bära sitt land till VM-guld, men Argentina förlorade finalen mot Tyskland efter förlängning, i en match där Barca-stjärnan inte lyckades förvalta sina målchanser.

Och nu får Messi kritik från Argentinas och fotbollsvärldens kanske främsta spelare genom alla tider, Diego Maradona. 

Det var när Maradona, tillsammans med brasilianske legendaren Pelé, befann sig på ett event i Paris på torsdagen som de diskuterade Lionel Messi. Maradona skickade då en passning till Barca-spelaren. 

– Han är en väldigt bra person, men han har ingen personlighet, säger han enligt goal.com. 

– Han saknar karaktären för att vara den där riktiga ledaren. 

Pelé svarade Maradona: 

– Aha, jag förstår. Han är inte på samma sätt som vi var, när vi spelade. På 70-talet hade vi flera bra spelare som Rivellino, Gerson och Tostao. 

Han fortsatte:

 Inte som Argentina nu, vilka enbart handlar om Messi. Han (Maradona) säger att Messi är en bra spelare, ingen tvivel om det, men att han inte har någon personlighet. 

Utspelet från Maradona kanske kommer mötas av viss förståelse i Argentina. Folket i det sydamerikanska landet har periodvis ifrågasatt Messis engagemang för landslaget, och ibland har han kritiserats för att lägga för stort fokus på sitt klubblag. 

Utöver VM-finalen 2014 har Messi även varit med och förlorat två Copa America-finaler. Och Messis OS-guld från 2008 är världsstjärnans främsta titel med landslaget. Årets Copa America, som avgörs i USA, inledde Lionel Messi på bänken, sedan han hindrats av en ryggskada. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.