Manchester Uniteds mardröm – en miljardförlust

Coronapandemin slår hårt mot sporten. Nu uppger ESPN att Manchester United väntas förlora en miljard innan årsskiftet.

ANNONS
|

Det kommer att dröja än längre tills dess att publik kan komma till de engelska arenorna för att avnjuta Premier League-fotboll, det meddelade den brittiska regeringen i veckan.

Anledningen är att smittspridningen åter har tagit fart i Storbritannien.

Beskedet innebär att klubbarna kommer att fortsätta göra stora förluster. Exakt hur stora förluster klubbarna gjort kommer stå klart i oktober, då Premier League-klubbarna kommer att offentliggöra sina årsredovisningar.

En klubb som har drabbats hårt är Manchester United. Enligt ESPN har coronapandemin inneburit en rejäl ekonomisk smäll för storklubben som uppges förlora omkring 46 miljoner kronor i intäkter för varje match som spelas inför tomma läktare.

ANNONS

I vanliga fall brukar Manchester United spela inför närmare 76 000 personer hemma på klassiska Old Trafford.

I skrivande stund ska klubbens totala förluster ligga på cirka 870 miljoner kronor, men enligt ESPN kommer den summan ligga på omkring en miljard innan årsskiftet.

Legat lågt med värvningar

De stora förlusterna och osäkerheten som pandemin medfört ska varit en stor anledning till att Manchester United valde att ligga lågt med värvningar inför säsongen.

I skrivande stund är Donny van de Beek klubbens enda värvning under det nuvarande transferfönstret. Någon de dock värvade för omkring 460 miljoner kronor.

Att jämföra med Chelsea som uppges lagt omkring 2,7 miljarder kronor på värvningar under sommaren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS