Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Manchester Uniteds Anthony Martial har likt laget hittat formen sedan återstarten av Premier League. Dock riskerar United att gå miste om närmare 280 miljoner kronor om laget skulle misslyckas med att kvalificera sig till Champions League.  Bild: Peter Powell
Manchester Uniteds Anthony Martial har likt laget hittat formen sedan återstarten av Premier League. Dock riskerar United att gå miste om närmare 280 miljoner kronor om laget skulle misslyckas med att kvalificera sig till Champions League. Bild: Peter Powell

Manchester United kan gå miste om en kvarts miljard

Manchester United jagar Champions League-plats med tre omgångar kvar av Premier League-säsongen. Men skulle laget misslyckas med att kvalificera sig så kommer man gå miste om 25 miljoner pund, en klausul i sponsoravtalet med Adidas, enligt engelska Daily Mail.

Tre omgångar återstår av Premier League. Liverpool är sedan ett par omgångar tillbaka klara mästare och Manchester City har även de säkrat silvret med god marginal ner till tredjeplatsen.

Man bakom toppduon lever kampen om de återstående två Champions League-platserna.

Allra bäst utgångsläge har Chelsea som är fyra poäng före Leicester City och Manchester United, dock med en match mer spelad.

United är dock det lag som antagligen har mest att spela om, åtminstone utifrån den ekonomiska aspekten.

Enligt Daily Mail så innefattar sponsoravtalet med Adidas, som vanligtvis genererar 75 miljoner pund årligen, en klausul som innebär att en tredjedel av sponsorpengarna går upp i rök om United skulle missa Champions League för andra säsongen i rad.

För närvarande befinner sig United på femteplatsen, som inför denna vecka såg ut att komma med en biljett till Europa. Men efter att Manchester City fått rätt i sin överklagan mot den tvååriga avstängningen som utfärdades mot de, så betyder det en färre Europaplats.

Laget behöver därför göra bra resultat i de återstående matcherna mot Crystal Palace, West Ham och det kanske mest intressant mötet – Leicester City på bortaplan i den sista omgången.

Uniteds avtal med Adidas var Premier Leagues största sponsoravtal fram till januari i år, när Liverpool och Nike kom överens om ett avtal till värde av 80 miljoner pund årligen.

De engelska klubbarnas avtal hamnar dock i skymundan i jämförelse med de spanska giganternas – Barcelona som årligen får 100 miljoner pund av Nike, och Real Madrid som får 110 miljoner pund av Adidas.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.