Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Manchester United körde över Galatasaray

Zlatan Ibrahimovic hade inte kunnat drömma om en bättre start i Manchester United. Efter fyra minuter i sin första match för klubben saxsparkade han in sitt första mål inför ett Zlatan-dyrkande Ullevi.

Göteborg visade sitt absolut bästa ansikte när världens, eller åtminstone norra Europas, fotbollsblickar riktades mot Ullevi. Supermatchen lockade supportrar från hela Norden.

Beskedet som alla de dryga 30 000 biljettinnehavarna väntat på kom med en timme kvar till avspark. Zlatan spelar!

Trots att han inte varit klubbens spelare ens en månad var "Ibrahimovic 9" den överlägset vanligaste United-tröjan på läktarna. Och Zlatan möttes av ett ordentligt vrål när han klev ut i sommarsolen på den till synes perfekta gräsmattan tillsammans med lagkamraterna, för dagen klädda i vitt.

Supersvensken började supermatchen med att ta avsparken till det som kommer bli hans lekkamrat i anfallet det närmsta året - Wayne Rooney.

Inte ens Zlatan själv hade kunnat sia om en bättre start en den han fick i United-tröjan. Det tog mindre än fyra minuter så hade "Ibra" gjort ett patenterat konstmål, en saxspark i hög höjd, och presenterat sig.

Det dröjde inte länge innan Ullevi stämde upp i ett gemensamt "Zlatan, Zlatan, Zlatan".

Resten av matchen handlade mycket om svensken. Trots att han, liksom övriga 21 spelare i startelvorna, knappast förtog sig lär ingen i United-lägret vara missnöjda med Zlatans första insats som röd djävul.

Han må ha varit ensam herre på täppan denna lördag men ensam i målprotokollet blev han inte. Galatasarays Gümül skallade in en frispark med sin gulblonderade kalufs och fick den turkiska kortsidan att hoppa och sjunga.

De skulle få jubla igen innan halvtidsvilan. Från sin vänsterkant vek portugisen Bruma in och väggspelade med Gümül. Bruma skruvade sedan in bollen otagbart för De Gea.

José Mourinho, som byggt hela sin tränargärning på att hans lag har välorganiserade försvar, lär inte vara nöjd med försvarsspelet vid målen. Nyförvärvet Eric Bailly agerade rundkon vid 2–1-målet och behöver visa mer för att vara värd övergångssumman på 350 miljoner kronor.

Det blev inte mer än 45 minuter på plan för Ibrahimovic. Tillsammans med fyra andra fick han se resten av supermatchen från sida. Med "Ibras" uttåg dog också lite av extasen och stjärnglansen kring evenemanget, även om både Galatasarays och några enstaka av Uniteds fans höll igång med trumspel.

Kapten Wayne Rooney tillförde dock en rejäl dos liv också i andra halvlek med två mål på tre minuter och inte långt därefter lobbnickade Marouane Fellaini vackert in ännu ett United-mål. Uppvisningen fortsatte sedan med att Juan Mata utökade ledningen ytterligare.

 

GPTV: Uppladdning med fansen utanför Ullevi

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.