Manchester United-ikonen död

Han ingick i den legendariska ”Busby babes” – nu har anfallaren och den tidigare Manchester United-spelaren Alex Dawson dött. ”Våra djupaste sympatier till hans nära och kära”, skriver Manchester United på Twitter.

ANNONS
|

Han blev 80 år gammal, den tidigare United-spelaren Alex Dawson. Han debuterade för klubbens a-lag 1957 och gjorde totalt 45 mål på 80 matcher för United. Han anslöt till klubben redan som ungdomsspelare och tog sig upp till a-truppen via juniorlagen.

Dawson hade Sir Matt Busby som tränare när debuten kom 1957 (därav ”Busby babes). Året därpå förlorade han däremot åtta lagkamrater i den tragiska flygkraschen i München. Dawson var inte uttagen till matchen i Europacupen i Belgrad och klarade sig därför undan olyckan som laget råkade ut för på hemvägen.

Efter flygolyckan blev anfallaren från Skottland en viktig pjäs för Uniteds lagbygge. Han lämnade dock så småningom för spel i Preston North End där han är klubbens femte bästa målskytt någonsin.

ANNONS

Efter Alex Dawsons bortgång har Manchester United gått ut och hedrat honom i sociala medier.

”Våra djupaste sympatier till de nära och kära till den tidigare United-anfallaren och Busby babe, Alex Dawson, som sorgligt gått bort vid 80 års ålder”.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS