Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Manchester United har usel hemmastatistik i Premier League – kan slå klubbrekord

José Mourinho har inte lyckats göra Manchester United till en segermaskin hemma på Old Trafford. Nu behövs en uppryckning, annars kan årets upplaga gå till historien på ett sätt som Zlatan Ibrahimović inte hade tänkt sig när han skrev på för klubben.

– Vi vet att de har haft problem på hemmaplan, men de är fortfarande ett starkt lag, säger Evertons manager Ronald Koeman, enligt Sky Sports, inför tisdagskvällens match mellan lagen.

Manchester United förlorar sällan. Men laget har samtidigt svårt att vinna matcher – särskilt inför supportrarna på Old Trafford. Åtta av lagets 15 hemmamatcher i Premier League har slutat oavgjort.

Sammanlagt har Ibrahimović och de andra stjärnorna fått ihop 26 poäng på hemmaplan, vilket är klart sämre än storklubbens "vanliga" facit.

Fattas fem poäng

United har visserligen bara förlorat en gång hemma i ligaspelet – i derbyt mot City i september. Men att lag som Hull, Burnley, Stoke, Bournemouth och West Ham har lämnat Old Trafford med poäng är förstås en besvikelse.

Mourinhos lag har helt enkelt inte hittat något sätt att avgöra matcherna, trots ett stort spelövertag i de flesta av dem. Och nu finns risken att laget gör en sämre säsong hemma, än under David Moyes ledning för tre år sedan.

Då skrapade United ihop 30 poäng på 19 hemmamatcher, knappt 1,6 i snitt. Nu har Mourinhos lag fyra fajter på sig att fixa fem poäng – annars blir årets upplaga klubbens sämsta på hemmaplan.

Möter skytteligaledaren

På tisdagskvällen kommer Everton och skytteligaledaren Romelu Lukaku (21 mål) på besök. Glädjande för hemmalaget är att Zlatan Ibrahimović är tillbaka efter en tre matcher lång avstängning.

Läs även: Zlatan uppges klar för ny klubb

GP-sportens bevakar kvällens Premier League, Manchester United–Everton börjar klockan 21.00.