Manchester United ger Johan Guadagno proffskontrakt

Johan Guadagno, 17, anslöt till Manchester Uniteds akademi i somras – nu belönas den svenske talangen med ett proffskontrakt, det skriver journalisten Rich Fay på Twitter.

ANNONS
|

Johan Guadagno är född i Italien, närmare bestämt Milano, men har dubbla medborgarskap. Hans fotbollsfostran har kommit från IFK Stocksund i Stockholm. Sedan 2018 tillhörde han Brommapojkarnas ungdomsverksamhet innan flyttlasset gick till England i somras.

Sedan dess har han huserat i Manchester Uniteds akademi och verkar, av allt att döma, ha gjort ett gott intryck på storklubben.

Nu skriver nämligen Manchester Evening News-journalisten Rich Fay, att klubben ska ha belönat den 17-åringa målvakten med ett proffskontrakt.

Ledaren tipsade United

Även den nederländske talangen Dillon Hoogewerf ska ha blivit erbjuden ett liknande kontrakt.

Tommy Söderström är ledare i Brommapojkarna, men också scout för Manchester United. Det var han som tipsade Premier League-klubben om Johan Guadagno.

ANNONS

– Han tränade också lite med A-laget här och jag såg honom i vissa matcher. Han kan gå hur långt som helst. Vi fick inte ens behålla honom ett halvår. Jag hoppas att det går bra för grabben, annars står vi här med öppna armar. Han har viljan för att bli bra, men också ett jäkla mod, berättade han för Fotbollskanalen i somras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS