Manchester United flög till bortamatch – i tio minuter

Manchester United tog flyget till lördagens bortamatch mot Leicester – 17 mil bort. Flygresan tog tio minuter. Nu får Premier League-klubben försvara sig.

ANNONS
|

Hållbarhet och klimatkris är begrepp som även fotbollsvärlden försöker anamma. Onödiga flygresor är en av de stora klimatbovarna.

Nu har Manchester United hamnat i blåsväder sedan tidningen The Sun avslöjat att klubben tog sitt eget flygplan till Leicester under fredagen inför bortamatchen i Premier League.

Sträckan mellan Manchester och Leicester bilvägen är 17 mil.

Flygresan uppges ha tagit tio minuter och kritiken har därför inte låtit vänta på sig.

Manchester United uppger dock för BBC att klubben valde att flyga till bortamatchen på grund av risken att fastna i bilköer på motorvägen till Leicester.

Klubben försvarar sig också med att varje flygning klimatkompenseras och att arbetet för att blir mer klimatsmarta i vardagen har lett till stora besparingar av koldioxidutsläpp.

ANNONS

Eftersom Manchester United saknar båda de skadade mittbackarna Harry Maguire och Raphael Varane väntas Victor Nilsson Lindelöf få chansen från start i matchen som börjar klockan 16.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS