1/3

Manchester City går ur Super League

Super League-planerna ser ut att gå i kras.
Manchester City meddelar nu att man slopar den planerade turneringen.

Tolv storklubbar planerade att starta en stängd turnering vid namn Super League, detta i stället för nuvarande Champions League.

Vilket fick i stort sett hela fotbollsvärlden att rasa. Chelsea FC var en av klubbarna som planerade att delta i Super League och utanför Londonklubbens arena, Stamford Bridge, samlades fansen för att protestera.

LÄS MER: Massiva protester utanför Chelseas hemmaarena

Enligt BBC ska klubben nu beslutat sig för att slopa planerna. Vilket man inte bekräftat.

Manchester City drar sig ur

Det har däremot Manchester City gjort. På sin hemsida skriver Premier Leagues dominant de senaste åren att man beslutat sig för att inte gå med i Super League.

Tidigare under tisdagen gick klubbens stora stjärna Kevin De Bruyne ut med ett ställningstagande mot superligan, där endast de rikaste klubbarna skulle få vara med utan att riskera degradering.

LÄS MER: Ed Woodward uppges lämna Manchester United

”Manchester City Football Club kan bekräfta kan att den formellt valt att dra sig ur gruppen som planerar en europeisk superliga”, skriver klubben i ett uttalande.

På Twitter har klubbens stora stjärna Kevin De Bruyne gjort en markering mot Super League och planerna att skapa en stängd turnering bara för de rikaste klubbarna.

”Den här mannen kommer från en liten stad i Belgien, drömmandes om att spela på den högsta möjliga nivån. Jag har representerat de belgiska, tyska och engelska ligorna och jag har även stolt fått representerat mitt land.

Jag har kämpat hårt och tävlat mot alla för att vinna det ultimata. Det viktigaste ordet är TÄVLA.

Det kanske är dags för alla att komma samman och försöka jobba för en lösning med tanke på allt som hänt de senaste dagarna. Vi vet att det är en stor industri och jag vet att jag är en del av den.

Men jag är fortfarande en liten pojke som bara älskar att spela fotboll. Det handlar inte om någon speciell enhet i det här fallet, det handlar om fotbollen över hela världen. Låt oss inspirera nästa generationens fotbollsspelare och låta våra fans drömma”, skrev han.

Kevin De Bruyne. Bild: PETER POWELL
Kevin De Bruyne. Bild: PETER POWELL

Utöver Chelsea och Manchester City är det Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, AC Milan och Inter som väntats starta superligan.

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.