Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Bild: Bildbyrån.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Man vill nypa till honom litegrann"

Tränaren Mikael Stahre säger upp sig från BK Häcken för att träna en klubb i USA. Parterna skils åt med omedelbar verkan – trots att två år återstår på kontraktet. GP sände direkt från klubbens träningsanläggning.

BK Häcken står plötsligt utan huvudtränare. Mikael Stahre, som kom till klubben inför den gångna säsongen, har sagt upp sig. 42-åringen lämnar klubben direkt för att ta över ett lag i USA. Häcken kontaktades av den amerikanska klubben San José Earthquakes men ville inte förhandla om sin tränare. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

–Vi har inte varit villiga att disktuera att han ska lämna. Vi ville att han skulle vara kvar. Vi har inte velat diskutera med dem. Då öppnar vi för att det är okej, och det tycker vi inte. Vi ville inte att detta skulle ske. Vi har försökt jobba med att han ska låta bli att flytta på sig. Vi hävdar att det finns ett avtal som han moraliskt sett ska fullfölja, säger klubbens sportchef Sonny Karlsson i GP:s sändning. 

Blev du överraskad över hans avgångsbesked?

– Ja, det var jag. Det finns alltid spekulationer men det här var första gången det blev aktuellt för oss. 

LÄS OCKSÅ: Här är profilerna utan tränarjobb

Mikael Stahre kom till Häcken från en sejour som tränare i den kinesiska klubben Dalian. Under sin första säsong på Hisingen förde han klubben till en fjärdeplats. 

LÄS OCKSÅ: Häcken kan stämma Stahre för kontraktsbrott

En eventuell övergång till San José skulle innebära att tränaren, som fostrades i AIK och Väsbys organisation, får sitt tredje tränaruppdrag utomlands.  

LÄS OCKSÅ: Sportchefen om tunga avbräcket: "Så tråkigt"