"Man vill få ut Sverige på världskartan"

ANNONS
|

Under fredagen trängdes ett hundratal jublande supportrar tillsammans med polis och ordningsvakter utanför Hotel Post när Paris Saint-Germain-spelarna och Zlatan-febern drog in över staden.

Huvudpersonen själv trivs med uppståndelsen och träningslägret i Sverige.

– Vi har haft det fantastiskt bra. Alla har tagit hand om oss och det märks att det är stort intresse. Folk väntar utanför hotellet, samma sak i Stockholm. Vi har varit bortskämda, sa Zlatan Ibrahimovic under gårdagens presskonferens.

Att PSG inte möter ett lokalt lag, som i Stockholm, är ingenting han själv haft inflytande över.

– Vi fick möta Hammarby i Stockholm, men det är inte jag som lagt schemat. Det är roligare för hela Göteborg om vi möter Madrid, möter vi (IFK) Göteborg kanske de andra lagen blir sura, så vi kör neutralt, sa Zlatan och log.

ANNONS

Det stora målet med säsongen är att fylla ett tomrum i den annars så välfyllda prishyllan. Och Zlatan Ibrahimovic tror att laget har bättre förutsättningar än någonsin att lyckas i Champions League.

– Det har gått ett år sedan jag kom och vi är absolut ett bättre lag nu än vi var för ett år sedan. Det är en av de troféerna vi tränar hårt för och vill vinna.

På frågan om vart han placerar Real Madrid-stjärnan Cristiano Ronaldo på världsrankingen svarade Zlatan:

– Jag tror han är en av världens bästa spelare, absolut. Han gör det bra i Real Madrid. Inte konstigt om han kopplas ihop med PSG och det här projektet, alla de bästa spelarna kopplas till PSG.

När översättaren sedan började förklara för de fransktalande journalisterna vad svensken just sagt rättade Zlatan snabbt:

– Jag sa EN av de bästa.

Direkt efter presskonferensen stack PSG till Gamla Ullevi – och några hundra fans följde med för att kolla på träningen. De med biljett till matchen fick betala 50 kronor, övriga en hundring. Det var ett mycket avslappnat Paris-gäng som körde några lättare spelövningar och två-målsspel. Hela tiden ackompanjerade av unga röster som ropade på "Ibra".

– Det kan inte bli bättre, det känns som hemmaplan, sa Zlatan efter träningen.

ANNONS

Han var också den som såg skarpast ut när passet avslutades med skott på mål. Fyra av hans sex skott var otagbara. Ändå verkade Ibrahimovic inte riktigt nöjd.

– Jag behöver träna mer, de sitter inte där de ska.

Träningens konferencier Ola Wenström tog också upp frågan om Zlatans semesterkilon och undrade var de egentligen sitter. Svaret kom snabbt.

– Näsan, sa Zlatan och log brett.

Matchen spelas på lördag på Ullevi med start 20.00.

Trolig Real-elva:

Iker Casillas -Daniel Carvajal, Sergio Ramos, Raphael Varane, Marcelo - Xabi Alonso, Sami Khedira, Mezut Özil - Angel Di Maria, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Trolig PSG-elva:

Salvatorie Sirigu - Gregory van der Wiel, Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell - Thiago Motta, Javier Pastore, Marco Verratti - Ezequiel Lavezzi, Zlatan Ibrahimovic, Lucas.

ANNONS