Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Man stormade planen - mitt under landskampen

En man med en svensk flagga stormade planen mitt under landskampen mellan Sverige och Iran på Gamla Ullevi.

I samband med att domaren blåste för halvtid, just efter att Magdalena Eriksson gjort 7-0 i svensk favör, rusade en man in på Gamla Ullevis gräsmatta. Tre vakter satte efter men planstormaren, som viftade med en svensk flagga, visade sig ha betydligt bättre kräm i benen och spurtade en bra bit längs den ena långsidan innan han till slut togs om hand av säkerhetspersonal.

Det hela ledde inte till något större rabalder och matchen kunde återupptas planenligt när den andra halvleken drog igång.

Däremot var det inte den enda fadäsen under kvällen - den första kom redan före avspark.

Den svenska nationalsången hade knappt hunnit börja innan musiken började hacka. När de förvånade svenska spelarna till slut insåg att det inte skulle bli någon nationalsång om de inte sjöng den själva tog de, tillsammans med Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson och generalsekreterare Håkan Sjöstrand, i för kung och fosterland och såg till att det blev sång ändå.

Landskampen, som efter en mållös andra halvlek också slutade 7-0, var historisk i bemärkelsen att det var första gången det iranska damlandslaget spelade en match utanför Asien. De iranska spelarna sprang ut på planen och tog selfies före avspark, märkbart upprymda av situationen.

Se planstormningen i bildspelet ovan.