"Man blir lite orolig när man är i stora massor"

Tre flickor ska ha blivit sexuellt ofredade efter invigningen av Gothia Cup och nyheten väcker också reaktioner bland lag i turneringen. - Man blir lite orolig när man går ut, så det gäller att alla håller ihop tillsammans så att ingenting händer, säger Elin Karlsson Prytz som är lagkapten i Villastadens IF.

ANNONS
|

Det var i samband med evakueringen efter den stora invigningen av Gothia Cup somen man i 35-års åldern ska ha sexuellt ofredat tre flickor i16-årsåldern som dock inte är med och spelar i turneringen.

Mannen ska ha tafsat på tjejerna och pussat på dem och sitter nu anhållen.

Nyheten om händelsen väcker också reaktioner bland lag i turneringen. Elin Karlsson Prytz som är lagkapten i Villastadens IF:s F16-lag har läst om vad som hände i tidningen.

- Det är träligt att det ska hända på en fotbollscup, säger hon och fortsätter:

- När man vet att mannen har gripits så blir man lite lättad. Men man blir lite orolig när man går ut, så det gäller att alla håller ihop så att ingenting händer. Men man blir lite orolig när man är i stora massor.

ANNONS

Däremot tror hon inte att händelsen kommer att påverka laget i någon större utsträckning eftersom det inte var dem som drabbades.

Tuva Löfving är kapten för Upsala IF:s F16-lag, hon var på plats under invigningen och tyckte att hon kände av en lite obehaglig stämning.

-Man känner ju lite det också hur många killar ropar och är på det humöret. Så jag harhaft i tanken att tänk om något händer. Det är jättetråkigt att en sådan sak ska få förstöra på en fotbollscup, säger hon.

Båda lagens tränare kommer också att ta upp händelsen med sina lag under dagen.

- Jag tror att de är ganska medvetna om det. Det är ju inte bara här utan det finns ju på festivaler och överallt. Men vi kommer att säga att deska ta vara på varandra, säger Andreas Bergström som är tränare för Upsala IF.

Deras lag har redan sedan länge en policy att tjejerna alltid ska vara minst tre personer när de är ute.

- Men det är tråkigt att ens behöva ta upp det nu när det är fotbollscup, säger Bergström.

Annika Persson som är tränare för Henåns IF är inne på samma spår.

- Det är väldigt tråkigt. Tyvärr är det ju så att sådant här händer i alla offentliga miljöer.

ANNONS

- Det vi kan göra är att vi alla tjejer tillsammans står upp och säger ifrån och tar hand om varandra. Det gäller så klart killarna med.

I Henån har man också en policy om att tjejerna aldrig får gå ut ensamma.

- Det är något som vi har pratat om. Men vi har aldrig råkat ut för något i vårt lag.

ANNONS