Mané lånas ut till Australien

ANNONS
|

Mané hämtades från norska Sogndal och tecknade i början av mars ett fyraårskontrakt med IFK Göteborg. Anfallaren beskrevs som en flitig poänggörare och tanken med värvningen var att han skulle fylla Tobias Hyséns målgörarskor.

Så har det inte blivit. På sex starter och fem inhopp har Mané bara noterats för ett mål. Anfallaren har själv uttryckt missnöje över sin begränsade speltid och valde till slut att ta saken i egna händer.

– Malick själv ville bli utlånad. Han har också själv sökt via massa agenter, vilket vi inte visste om från början, säger sportchef Mats Gren.

Under onsdagen blev det helt klart att 25-åringen lånas ut till Central Coast Mariner i den australiska ligan.

ANNONS

– Jag förstår ju självklart att spelare inte är nöjda när de inte får spela. Sedan ska man kanske inte ge upp så lätt. Han kände att det var långt borta när både Gustav (Engvall), Robin (Söder) och Lasse Vibe spelar före honom, säger Gren.

Har ni från klubbens sida velat låna ut Mané?

– Nä, jag skulle aldrig kommit på idén att söka efter något nu. Men man måste känna på spelaren, känner man att spelaren börjar gå ner sig och inte tror på det, då är det jättesvårt att ta en plats.

25-åringen lånas ut i ett år till den australiska klubben, som sedan har en låne- och köpoption på anfallaren. Utåningen sker med omedelbar verkan och Mané är inte med i truppen mot Györi ETO på torsdag kväll.

ANNONS