Malouda showade när Häcken tappade

Gianluca Zambrotta som tränare. Florent Malouda på plan. Den senare hade, med sina två mål, stor show när indiska Delhi Dynamos mötte BK Häcken i en träningsmatch på Bravida Arena. – Jag lovade mina lagkamrater två mål innan matchen, det var bäst att hålla det löftet, säger Florent Malouda till GP.

ANNONS
|

Delhi Dynamos är återigen på träningsläger på den svenska västkusten. Och i går var det dags för det indiska ligalaget att ta sig an BK Häcken, som klubben via Gothia cup har ett samarbete med. Förra sommaren slutade mötet lagen emellan med storseger 7-2 för göteborgarna. Nu var Delhi med sin nya tränare Gianluca Zambrotta, världsmästare med Italien som spelare 2006, och lagkapten Florent Malouda ute efter revansch.

Det blev dock en tuff inledning för gästerna som en bit in i andra halvlek låg under med 0-2. Men då vaknade Malouda. Först reducerade han på straff och drygt tio minuter innan slutsignalen nickade 36-åringen också in kvitteringen.

ANNONS

– Det var mina första två mål med klubben. Jag lovade mina lagkamrater två mål innan matchen, det var bäst att hålla det löftet, säger han och skrattar.

Slutresultatet skrevs till 2-2 inför ett hundratal åskådare på Bravida Arena. En liten revansch för Dynamos med tanke på utfallet i förra mötet med Häcken.

– Vi har utvecklats väldigt mycket sedan dess, men när de gjorde mål efter två minuter måste jag erkänna att jag tänkte "åh nej, nu händer det igen", säger Malouda.

Fransmannensnuvarande fotbollsliv skiljer sig mycket mot det tidigare - men Malouda trivs med tillvaron.

– Det är väldigt annorlunda. Livet i Indien är speciellt, men jag trivs jättebra.

Förra säsongen hade han Roberto Carlos som tränare - nu får han direktiv från en annan tidigare motståndare.

– Jag mötte båda i VM 2006. Det känns lite märkligt att de är mina tränare, men det är roligt. De är i början av sina tränarkarriärer, de inspirerar mig, och om några år är jag kanske också där.

Och att ladda upp inför säsongen med träningsläger i Göteborg gör han gärna fler gånger.

– Jag blev väldigt glad när jag fick höra att vi skulle tillbaka hit. Även om det är lite konstigt att vi åker hit med tanke på vilken skillnad det är mot klimatet i Indien, haha. Men förutsättningarna här är kanon.Vi alla trivs och har det bra här.

ANNONS
ANNONS