Det röda kortet bidrog stort till att MFF kunde vända matchen.

Halmstad ledde med 1–0 när det här hände i den 56:e minuten:

José Zamora åkte ut efter en brottningsmatch med Jimmy Durmaz när de föll i en duell på kanten. Spanjoren boxade Durmaz i bröstet, när han hölls fast på gräset i ett litet halsgrepp.

Domaren Stefan Johannesson drog direkt fram det röda kortet.

Och Malmö bytte in Guillermo Molins och tog ut Durmaz.

Femtio sekunder senare stod det 1–1. Molins slog inlägget, som till slut hamnade hos Agon Mehmeti som satte en bredsida.

–Utvisningen hjälpte oss helt klart. Men jag tycker ändå vi styrde matchen, utom under vissa perioder, sade Mehmeti.

Total scenförändring

Miljan Mutavdzic, som fastställde trepoängaren med sitt 3–1 när MFF darrade till de sista tio, var tvärsäker:

–Utvisningen ändrade matchen totalt, sade han.

Två minuter efter Mehmetis kvittering sköt Jeffrey Aubynn 2–1, när HBK-målvakten stod på fel fot.

Målen kom efter lite taktiska förändringar.

–Vi bytte in Molins, och lyfte fram Ricardinho lite högre upp, sade tränaren Roland Nilsson.

Han var inte alls nöjd med spelet i första halvlek:

–Passningstempot var för svagt, det straffade sig och vi tappade bort alldeles för många bollar.

Lockade storpublik

Det allsvenska mötet blev också kampen mellan honom och hans assistent i fjol under guldåret, Josep Clotet Ruiz.

Duellen lockade 18843 till Swedbank stadion.

Katalanen tränar nu Halmstad och han var segrare i halvtid. Sekunderna före pausen tog HBK ledningen, 1–0.

Ett rappt anfall med två skott och två returer innan Jonas Saevarsson tryckte in bollen via målvakten Johan Dahlins fot.

Det såg hyggligt ut för Clotet och HBK tills utvisningen kom.

–Jag är nöjd med spelarnas prestation och attityd. De gjorde vad vi bestämt i en svår bortamatch. Men det är inte lätt att spela tio mot elva, sade Clotet Ruiz.

Ribban och målvakten Nauzet Perez räddade bortalaget från baklängesmål i första halvlek.

Perez hade ribban till hjälp när Daniel Larsson rusade ifrån backlinjen, och skruvade bollen i en båge förbi HBK-målvakten efter en halvtimme.