Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Malmö FF vill förbjuda konstgräs

Förbjud konstgräs inom svensk fotboll. Det är Malmö FF:s krav inför Sef:s medlemsmöte nästa vecka.

Malmö FF menar att konstgräsets framväxt i Sverige är en av orsakerna till det misslyckade Europa-deltagandet för svenska lag. Inte ett enda allsvenskt lag är vidare till gruppspel i Europaspelet.

MFF har lämnat in en motion till Föreningen Svensk Elitfotboll (Sef) inför ett medlemsmöte nästa vecka, där frågan kommer att diskuteras. Det skriver Sportbladet.

– Vi tycker det är fel att spela på plast eller konstgräs. Det har vi tyckt inom alla generationer inom MFF, säger klubbens ordförande Håkan Jeppsson till Sportbladet.

"Utveckling åt fel håll"

Han understryker att Sverige är ett av få länder i Europa med en så stor andel konstgräsplaner.

– Vår utveckling går åt fel håll och vi tappar i slagkraft mot övriga Europa. Det är dags att vi gör något åt det i praktiken, säger MFF-ordföranden.

Malmö FF vill nu att konstgräsmattorna ska ersättas med naturgräsmattor eller hybridgräs, som består av naturgräs och en liten andel konstgräs.

– Vi vet att det här är en kontroversiell fråga och att förutsättningarna med ekonomi och vem som äger arenan ser väldigt olika ut från klubb till klubb, men vi måste välja vad som är viktigt för svensk fotbolls utveckling, säger Jeppsson.