Malmö FF värvar succéspelaren: "Känns perfekt"

ANNONS
|

På de inledande elva matcherna i Allsvenskan har IK Sirius anfallare Kingsley Sarfo gjort tre mål och fyra målgivande passningar. Ghananen har hyllats som nykomlingens och en av hela seriens bästa spelare under våren, något som inte gått varken storklubbarna elelr förbundskaptenerna förbi. U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson gjorde inför EM ett försök attkontakta Migrationsverket för att skynda på ärendet om ett svenskt medborgarskap för Sarfo - något som misslyckades.

Men nu får 22-åringen ändå chansen att visa vad han går för på en högre nivå. Svenska mästarna Malmö FF, som kvalar till Champions League senare i sommar, har köpt Kingsley Sarfo från IK Sirius.

ANNONS

Kostar 13 miljoner

Enligt uppgifter till Sportbladets landade övergångssumman på omkring 13 miljoner kronor. IK Sirius ska dessutom kunna glädjas åt en vidareförsäljningsklausul på mellan 20–30 procent.

– Det känns bra. Det här är bäst för min fotbollsutveckling, det är det bästa stället att vara på för mig. Det känns perfekt, säger Kingsley Sarfo till Fotbollskanalen och fortsätter:

Sirius bästa affär någonsin

– Malmö är en storklubb med bra supportrar och de har väldigt bra spelare.

IK Sirius är också nöja med affären, som blir den största i klubbens historia. Det bekräftar tränaren Kim Bergstrand för Sportbladet:

– Det kommer att vara Sirius bästa affär, men vi kommer inte få en massa pengar över, säger han.

ANNONS