Malmö FF sparkar Magnus Pehrsson

Malmö FF agerar efter den tunga starten på allsvenskan. Under måndagen meddelade man att Magnus Pehrsson får lämna uppdraget som tränare.
– Helt förvånad var jag inte, säger Pehrsson under måndagens presskonferens.

ANNONS
|

Fyra förluster på nio matcher i allsvenskan och ett tungt 0–3-nederlag mot Djurgården i svenska cupens final. Svenska mästarna Malmö FF har fått en blytung start på säsongen.

Nu agerar klubben genom att med omedelbar verkan sparka tränaren Magnus Pehrsson, som i höstas var med och bärgade klubbens 20:e SM-guld.

– Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt, säger sportchef Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

"Det känns tufft"

Trots ett stort spelövertag föll regerande mästaren, för en dryg vecka sedan, hemma mot IFK Göteborg för första gången på sex år.

ANNONS

Något man sen följde upp under söndagen med en tung förlust borta mot Trelleborg. Det var droppen som fick bägaren att rinna över.

– Helt förvånad var jag inte. Det var en match där vi hade vridit och vänt allt som vi kunde, och det lyckades ändå inte. Helt förvånad var jag inte, men ändå ledsen, säger Magnus Pehrsson på en presskonferens.

– Jag tror fortfarande att jag hade sett till att det här laget hade börjat vinna igen. Det är klart att jag kan tycka att det känns tufft, men jag har samtidigt förståelse. MFF ska vara ett lag som vinner matcher, och det har vi inte varit.

"Nödvändigt beslut"

Andersson är den som tills vidare kommer ta över uppdraget som tränare hos skåningarna. Han gör sin första match på ledarbänken på onsdag när Malmö åker till Tele2 arena för att ta sig an serieledaren Hammarby.

– Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag, säger Andersson som är tänkt som en tillfällig lösning, preliminärt fram till det allsvenska uppehållet.

MFF:s vd Niclas Carlnén om förändringen:

– Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson.

ANNONS
ANNONS