Maldinis utspel om Zlatan: ”Han har lite ångest”

Utåt ser Zlatan Ibrahimovic osårbar ut.
Nu avslöjar Paolo Maldini att svensken brottas med jobbiga tankar.
– Han har lite ångest, säger Milanlegendaren enligt Sportmediaset.

ANNONS
|

Anfallaren har skördat stora framgångar under sin karriär. Att han fortfarande spelar, trots att han fyller 41 om en vecka, får lov att räknas som en sådan.

Det var nog många som räknade med att Zlatan skulle avsluta karriären efter förra säsongens ligatitel med Milan, speciellt med tanke på att han spelade hela säsongen med stora smärtor.

Trots det valde han att förlänga kontraktet, i samma veva kom beskedet om att han skulle opereras för knäbesvär och att han som tidigast är tillbaka i början på nästa år.

Nu berättar Paolo Maldini, sportchef i Milan och spelarlegendar i samma klubb, om samtalen vid förlängningen.

ANNONS

”Återvända som huvudperson”

– Han vet om att återhämta sig (från en långvarig skadefrånvaro) är svårt, men när vi kom till honom för att förnya kontraktet sa vi till honom att han till 100 procent måste se sig om en spelare med mål att återvända som huvudperson till den andra delen av säsongen, sa han från scenen under en festival, enligt Sportmediaset.

Han fortsatte:

– När han var skadefri förra säsongen var han en Zlatan som var avgörande för oss.

Även om Zlatan verkat självsäker kring sin fortsatta karriär på sociala medier sedan dess, berättar Maldini att svensken brottas med mänskliga tankar.

– Han ska inte oroa sig för framtiden. Han har lite ångest över att behöva sluta, men det är normalt. Över tid inser du att det är mer av en kamp att fortsätta spela (när du blir äldre). Vad han kommer att göra i framtiden? Han kommer vara Zlatan, säger han.

Eller kanske han blir skådespelare? Han är nu aktuell i en roll i den kommande Asterix och Obelix-filmen.

LÄS MER:Första bilderna på Zlatan i nya Astérix och Obélix-filmen

LÄS MER:Ibrahimovic: "Slutar när jag ser någon bättre"

LÄS MER:Här dyker Zlatan Ibrahimovic upp – för att stötta Ferrari

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS