Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Maja Göthberg klar för Kungsbacka DFF

Kungsbacka DFF fortsätter att förstärka inför historiska säsongspremiären.
Nu har klubben gjort klart med förre GFC-spelaren Maja Göthberg, 21.

Datumet 14 april är sedan en tid tillbaka inringat i Kungsbackas kalender. Då spelas nämligen den första allsvenska matchen i klubbens historia, som extra krydda blir premiären ett derby hemma mot Göteborg FC.

En klubb Kungsbackas senaste nyförvärv, Maja Göthberg, representerat. Under onsdagskvällen meddelade nykomlingen att försvararen ansluter.

– Maja är en kvick och spelskicklig ytterspelare med bra blick för spelet, säger lagets huvudtränare, Henrik Korhonen, på klubbens hemsida.

Maja Göthberg var med och vann EM-guld tillsammans med F19-laget i Israel 2015. Hon är fostrad i Hovås Billdal och har sedan 2016 representerat GFC, Hammarby och senast KIF Örebro.

"Något spännande på gång"

Nu har hon alltså valt att återvända till de gamla hemtrakterna.

– Jag valde Kungsbacka DFF mycket för de värderingar som klubben står för. Har även fått ett bra intryck av huvudtränaren Henrik och den fotboll som han vill att Kungsbacka DFF skall stå för. Det känns som att laget har något spännande på gång och jag ser fram emot att få vara med på den resan och ta ytterligare kliv som fotbollsspelare.

Väl hemma i de södra delarna av Sverige hoppas 21-årigen på en nystart efter en tyngre tid skademässigt.

– Jag har haft två tunga och skadedrabbade år, men har samtidigt fått erfarenhet från Damallsvenskan, vilket jag hoppas kunna bidra med till laget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.