Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Maholli kan lämna – för seriekonkurrent

Shkodran Maholli har haft en tung vår i BK Häcken. Nu kan anfallaren redan efter halvår i klubben vara på väg att lämna. Måltjuven uppges vara nära en övergång till IK Sirius.

Förra året var han firad målskytt i Åtvidaberg när han blev hela superettans skyttekung med sina 15 fullträffar. Under vintern bestämde sig Shkodran Maholli för att testa vingarna i allsvenskan och BK Häcken i stället. Där har framgångarna inte fortsatt. 

Maholli hade en tung vår med snålt om speltid och efter ett halvår på Hisingen har det inte blivit ett enda mål så här långt. Anfallaren har tidigare talat öppet om att han inte är tillfreds med sin situation. 

– Det var inte det här jag såg framför mig när jag skrev på, att jag inte skulle få spela, sa han till GP i slutet av maj. 

Samtidigt var han då tydlig med att inte hade några planer på att lämna klubben under sommaren. 

– Jag kommer inte sitta tre år på bänken i Häcken, men det gäller att ha tålamod och ge allt på träningen. Fotbollen kan svänga snabbt, efter sommaren är det kanske jag som har tagit hand om startplatsen, man vet aldrig.  

LÄS MER: "Inte det här jag såg framför mig när jag skrev på"

Men nu ser det ändå ut att vara en övergång på gång. Åtminstone om man ska tro Fotbollstransfers.com, som skriver att 24-åringen nu är nära en övergång till Häckens seriekonkurrent, IK Sirius. 

Sajten uppger att klubbarna förhandlar om Maholli och att affären väntas vara i hamn inom kort. 

Måltjuvens nuvarande avtal med Häcken löper över 2019.