Arkivbild från när Magnus Pehrsson presenterades av Kalmar FF.
Arkivbild från när Magnus Pehrsson presenterades av Kalmar FF. Bild: KARL NILSSON/TT

Magnus Pehrsson tar över spanskt division 4-lag

Efter ett omskakande 2019 lämnade Magnus Pehrsson Kalmar FF inför allsvenskans avslutande omgång. Nu har den allsvenska profilen fått ett nytt jobb – som sportchef i den spanska division 4-klubben Velez CF.

ANNONS
|

Magnus Pehrson är en allsvensk profil som har haft en turbulent tid i svensk fotboll.

Under 2013 lämnade han Djurgården efter att ha upplevt hot från supportrar. Efter SM-guldet med Malmö FF 2017 fick han lämna klubben året efter.

Förra året ledde tränaren, som var huvudansvarig i Gais 2008, Kalmar FF. Men efter att ha hamnat konfronterat supportrar i samband med en förlust mot Falkenberg lämnade Magnus Pehrsson klubben inför allsvenskans sista omgång.

Kalmar FF lyckades kvala sig kvar i allsvenskan och fram tills nu Magnus Pehrson varit i radioskugga.

Svensken är nämligen klar för den spanska division 4-klubben Velez CF.

ANNONS

I veckan presenterade den spanska klubben att Magnus Pehrsson tillträder som sportchef och att hans assisterande tränare från Kalmar FF, Jesper Norberg, får rollen som klubbdirektör.

Med värdeorden ”coraje, sostenibilidad och juntos”, som betyder, mod, hållbarhet och tillsammans, presenterades svenskduon.

– Vi är väldigt glada och nöjda med att vara här. När vi först blev kontaktade av Alejandro kände vi att, vad han visade oss och talade om gällande klubben, speciellt dess historia, platsen och antalet talanger i området att på ett professionellt plan, visst det är en amatörklubb men den har potential att växa-

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS