Magdalena Eriksson bekräftar: lämnar Chelsea

Det har varit på gång ett tag men nu är det helt klart: Magdalena Eriksson lämnar Chelsea.
– Det är svårt att ens prata om och säga högt. Det känns overkligt, säger hon med tårar i ögonen i en video på klubbens sociala medier.

ANNONS
|

Magdalena Eriksson, 29, har varit i Chelsea i sex säsonger och vunnit en rad titlar, flera som lagkapten. Det har länge ryktats om att hon kommer lämnar den engelska klubben efter säsongen, och nu är det klart.

I ett inlägg på Chelseas sociala medier bekräftar Eriksson själv att hon flyttar vidare när säsongen är över.

– Det är svårt att ens prata om och säga högt. Det känns overkligt, säger försvararen med tårar i ögonen.

Eriksson, vars kontrakt med London-klubben går ut i sommar, fortsätter:

– Det har varit en otrolig tid här, den bästa i mitt liv. Det har varit sex otroliga år med mina lagkamrater, fansen och klubben. Så jag är inte bara ledsen, även om det ser ut så. Jag är också väldigt glad och stolt över resan vi gjort tillsammans. Det är blandade känslor.

ANNONS

Ryktas till storklubben

Magdalena Eriksson kom till Chelsea från Linköping 2017 och har sedan dess vunnit fyra ligatitlar, fyra FA-cupsegrar och två ligacuptitlar. Så sent som förra helgen fick hon som lagkapten lyfta bucklan när Chelsea vann FA-cupen efter finalseger över Manchester United.

Landslagsstjärna hyllas stort av tränaren Emma Hayes.

– Det finns inte tillräckligt med ord för att beskriva vad "Magda" har betytt för det här laget. Men inte bara för klubben, utan även för mig. Hon har varit en underbar ledare att jobba med och har hjälpt att driva fram laget, säger hon till klubbens hemsida.

Sedan 2020 har även danskan Pernille Harder, Erikssons flickvän, spelat i Chelsea. Det har ryktats om att Eriksson och Harder tillsammans kommer flytta till Bayern München i sommar, men inget har bekräftats.

LÄS MER:Magdalena Eriksson: En av Englands största – på och utanför planen

LÄS MER:Magdalena Eriksson om nya skolarmet: ”Så jäkla viktigt”

LÄS MER:Svensklaget mästare – "Ska dricka soda med lime"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS