Madelene Janogy berättar om tuffa uppväxten

Madelene Janogy hade en tuff uppväxt.
I SVT:s ”Min sanning” berättar den svenske landslagsstjärnan sin barndom.
– Samhället svek mamma, säger hon.

ANNONS
|

Madelene Janogy hade sitt stora genombrott när hon vann SM-guld med Piteå 2018 och har efter det varit på en fotbollsresa som har tagit henne till proffskontrakt i Wolfsburg, spel i Hammarby – samt dubbla VM-brons med landslaget.

Janogys resa har dock kantats av psykisk ohälsa och nu öppnar hon upp om sin tuffa barndom.

Landslagsanfallaren är uppvuxen i Falköping, cirka en och en halv timme nordost om Göteborg, där hon bodde tillsammans med sin pappa.

Hon hälsade dock på sin mamma vid tillfällen och i SVT:s ”Min sanning” berättar Madelene Janogy nu om relationen med sin moder.

ANNONS

– Mamma har bott på väldigt många ställen, med många män som har kommit och gått. Det var en otrygg miljö där man visste att om man gör något fel så kan det få konsekvenser, säger hon.

Hon vill inte gå in på detalj när det kommer till ”konsekvenserna” som hon nämner, däremot säger hon att hennes mamma inte gjorde henne illa.

– Mamma har aldrig gjort något, men det var en väldigt otrygg känsla från männen. Där och då insåg jag inte vad det kunde få för konsekvenser senare i livet.

Madelene Janogy: ”Samhället svek mamma”

Madelene Janogy berättar att hon har flera äldre syskon som hon inte har någon kontakt med. Hon vet inte ens var de är.

För när hennes mamma, via skilsmässa, förlorade vårdnaden om barnen så placerades hennes äldre syskon i fosterhem.

– Samhället svek mamma och det påverkade oss barn. Hon har aldrig gjort något mot oss. Mamma är en fantastisk människa men hon har inte fått hjälp, vilket gjort att hon inte har rätt förutsättningar för att ta hand om en familj. Hon förlorade alla sina barn. Det är där det startar och det påverkar mig och mina syskon fortfarande, säger hon samtidigt som hon försäkrar att hon mår mycket bättre idag.

ANNONS
ANNONS