Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pia Sundhages som förbundskapten ska diskuteras på Elitföreningen Damfotbolls möte. Annika Grälls till höger är ordförande i föreningen.

Möte om Sundhage-konflikt

Nu blir den infekterade konflikten mellan förbundskapten Pia Sundhage och de allsvenska klubbarna en fråga på högsta nivå.

Efter att Sundhage nyligen förlängt sitt kontrakt över EM nästa år med damlandslaget, blev det känt att samtliga tolv ordföranden i de allsvenska klubbarna vid en omröstning ville ha bort henne.

Sundhage själv har kallat konflikten "ett lågvattenmärke". Men Annika Grälls, ordförande i klubbarnas intresseförening EFD, tycker inte att det är ett stort problem.

- De ordförande som fanns på plats kände läge för byte. Det var inte mer dramatiskt än så, säger Grälls till Aftonbladet.

Karl-Erik Nilsson tycker att diskussionen om klubbarna kontra Sundhage fått onödiga och orimliga proportioner.

- Jag tror att det allra bästa är att prata med varandra än om varandra. Och det får vi göra den 21 november.

Då hålls ett möte för Elitföreningen Damfotboll där förbundet kommer att närvara för att ta del av deras åsikter. Däremot säger Karl-Erik Nilsson till Sportbladet att det är för tidigt att veta vad som kan komma från mötet.

Rosengård och Eskilstuna kommer inte att släppa sina spelare till U20-VM om det kolliderar med Champions League senare i höst. Karl-Erik Nilsson tycker inte att det ska ses som att det är ett frostigt förhållande mellan damelitklubbarna och Svenska fotbollförbundet.

- Ungdomslandslagen spelar sällan sina mästerskap på internationella speldatum och då är spelreglerna sådana att klubbarna avgör om spelare ska släppas eller inte. Det vore ett större problem för svensk fotboll om det här problemet inte fanns för då hade vi inte varit framgångsrika, säger Nilsson.