Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Många som inte vill gå med barn i dag"

IFK Göteborgs klubbdirektör Mats Gren välkomnar regeringens besked om maskeringsförbud från 1 mars. – Sätter man upp regler och förbud måste man också se till att de efterlevs, säger han.

Majoriteten av remissinstanserna är positiva till det nya förslag som innebär ett generellt maskeringsförbud på idrottsevenemang från 1 mars 2017.

Till TT säger inrikesministern Anders Ygeman (S) att det inte finns någon rimlig förklaring till att gå maskerad på fotboll eller ishockey.

LÄS OCKSÅ: Polisen: "Det kommer bitvis krävas mer resurser"

IFK Göteborgs sportchef och klubbdirektör Mats Gren ställer sig positiv till lagförslaget.

– Jag har hela tiden sagt att vi måste titta på hela situationen som blir på läktarna. Med knallskott, bengaler och maskering. Det är inte bra när man kommer in på en arena och maskerar sig, säger han.

LÄS OCKSÅ: Regeringen skärper maskeringsförbud

Som representant för IFK Göteborg får han många reaktioner på detta.

– Det kommer många upprörda mejl. Barn som blir rädda när de ser maskerna som de kopplar till annat än fotboll. Det är många som inte vill gå med barn på vår matcher, det är inte bra, säger Mats Gren.

– När man sätter ett maskeringsförbud måste man sätta en lag som gör det lätt att följa. Kanske måste man komma med någon mer. I England satte man mycket högre straff för att få bort det. Skall vi få bort det måste man sätta ett hårdare straff, som rejäla böter eller längre avstängningar.