Inters Walter Samuel fick inte plats i Argentinas trupp. Det fick däremot både Zlatan och David Trezeguet i Sveriges respektive Frankrikes.
Inters Walter Samuel fick inte plats i Argentinas trupp. Det fick däremot både Zlatan och David Trezeguet i Sveriges respektive Frankrikes.

Många skrällar i VM-trupperna

ANNONS
|

De flesta förbundskaptener hade många att välja på när de sista namnen i trupperna skulle spikas. Många relativt okända för den stora fotbollspubliken. Men det finns också några stora namn som inte fanns med när det internationella fotbollsförbundet fick namnlistorna.

Till exempel Polens målvakt Jerzy Dudek som för ett år sedan var stor hjälte i Champions League-finalen med sitt Liverpool. Nu platsar han inte ens som tredjemålvakt i Polens trupp. Och de polska fansen är i uppror. Inte nog med att landets populärate spelare petades. Den vassaste fanns inte heller med när VM-truppen presenterades. Tomasz Frankowski, som med sina sju mål sköt Polen till slutspelet, är också petad.

ANNONS

- Har Janas blivit tokig, undrade en polsk tidning.

Mest förbannad är dock Mexikos lika besvärliga som spelintelligente Cuauhtemoc Blanco som tidigt riktade den klassiska varningen "Jag vet var du bor" till förbundskaptenen La Volpe när det började gå upp för honom att han kanske inte skulle bli uttagen.

Det var ingen bra taktik.

En annan som är djupt besviken är Frankrikes nästan lika besvärlige anfallare Nicolas Anelka som nu missar sitt tredje VM-slutspel.

Förbundskaptenen Domenech petar lika överraskande Barcelonas Ludovic Giuly. Att inte Robert Pires inte fick någon VM-biljett var mer väntat. Sensationen var Wigans Pascal Chimbonda som får göra landslagsdebut även om valet med tanke på att hans lysande säsong i Premier League kanske borde förutsetts.

Portugals mittback Jorge Andrade togs inte med på grund av sin skada.

- Spelare som inte är helt friska när VM startar kommer inte med, var Scolaris motivering.

Många förbundskaptener resonerar annorlunda.

Inte bara Sven-Göran Eriksson i England.

Även Tjeckiens Bruckner chansar. Jan Koller, Vratislav Lokvenc, Vladimir Smicer, Karel Poborsky och Zdenek Grygera har alla skadeproblem.

- Koller har äntligen gjort come-back efter sju månader och reserver är beredda att hoppa in om någon av de andra inte hinner komma tillbaka, motiverar Bruckner.

ANNONS

I Argentinas trupp finns Barcelonas Lionel Messi med trots den långa skadefrånvaron. Däremot ratades Inters Walter Samuel and Javier Zanetti.

Marco van Basten tyckte inte att det fanns plats för årets holländska sensation Klaas-Jan Huntelaar som öst in hela 33 ligamål. Han skickades i sista stund tillbaka till U 21-landslaget för att samla mer rutin.

I Italiens trupp är Gianluigi Buffon med, trots spelskandalen i Italien.

- Han är inte åtalad för någonting så jag har inga problem att ta ut honom, säger förbundskaptenen Lippi som naturligtvis också plockade med Francesco Totti som är spelklar igen efter sin långa skadeperiod.

I den spanska truppen saknas Liverpools anfallare Fernando Morientes. Däremot fanns det plats för Barcelonas båda mittfältare Xavi som nyligen gjorde come-back och Andres Iniesta som aldrig gjort en landskamp.

Värdlandet Tysklands förbundskapten Jürgen Klinsmann presenterade en stor sensation, 22-årige David Odonkor som ska tillföra lite kreativitet på mittfältet i skadade Sebastian Deislers frånvaro. Nästan lika överraskande är att 32-årige backen Jens Nowotny som varit petad i två år återkommit till landslaget.

- Vi behöver hans rutin i en lång turnering, motiverade Klinsmann.

Frågan är bara om det blir en så värts lång turnering för det skamfilade tyska laget.

ANNONS

Alla VM-truperna hittar ni på annan plats här på gp.se

ANNONS