Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: FRANCOIS LENOIR
Bild: FRANCOIS LENOIR

"Många i Tyskland såg fram emot att vi skulle åka ut"

I 95:e minuten passade Marco Reus bollen till Toni Kroos, som med ett välplacerat skott i bortre hörnet räddade kvällen för Tysland.
– Lättnad är det man känner. Och glädje, sade Reus efteråt.

Tyskland var på väg mot 1-1 och överhängande risk att åka ur VM redan efter gruppspelet. Chanserna hade radats upp, men Sverige stått emot. Då ”curlade” Kroos in målet som räddade Tyskland kvar i VM.

– Vi har sett förut i VM att det händer mycket de sista fem minuterna. Det gjorde det nu med, sade Marco Reus, som ersatte Mesut Özil från start i Sotji.

– Vi höll trycket upp och var så sugna på att vinna den här matchen. Att han satte den … det var helt otroligt. Det var verkligen sista möjligheten för oss att vinna den här matchen, menade Marco Reus.

Hemma i Tyskland fanns från olika höll önskemål om att det kritiserade tyska landslaget skulle förlora – och därmed åka ut.

"Finns förbättringspotential"

Marco Reus bekräftade den bilden – och medgav av att det sporrade.

– Vi har fått intrycket att många i Tyskland kanske såg fram emot att vi skulle bli utslagna, nu har vi visat verklig laganda, trots att Sverige tog ledningen med 1-0, vilket var ett bakslag.

Tyskland är ett av flera favoritlag som haft kämpigt på VM hittills, Argentina och Spanien två andra.

– Med passion, engagemang och vilja kan lag åstadkomma väldigt mycket och de så kallade mindre lagen gör livet surt för de så kallade större lagen.

– De spelar smart. VM har varit fullt av överraskningar. Motståndarna försvarar oerhört tätt. Under andra halvlek hade vi många möjligheter. Vi gjorde det bra över lag, men det finns förbättringspotential, sade Marco Reus.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.