Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målvaktsposten vidöppen: "Får se vem jag väljer"

Andreas Isaksson var given förstemålvakt under drygt ett decennium. I hans frånvaro är det en öppen kamp om vem som ska ta över. – Vi får se vem jag väljer, säger Janne Andersson.

När Andreas Isaksson tackade för sig som landslagsspelare inför EM i Frankrike var det nog en lättnad för många av målvakterna bakom honom. Mängder med målvakter har försökt ta posten från Isaksson – ingen lyckades.
Men med Isaksson som landslagspensionerad så har platsen öppnats på vid gavel. I Janne Anderssons första landslagstrupp är det Patrik Carlgren, Robin Olsen och Karl-Johan Johnsson som slåss om platsen.

Favorit till att få platsen är Robin Olsen. FC Köpenhamn-målvakten som var tvåa bakom Andreas Isaksson under EM och som ses som hans arvtagare.
– Skulle jag få platsen hoppas jag att jag också får en lång och fin landslagskarriär. Det är ett mål jag strävar efter, men jag kan inte stå här och säga att jag ska ha platsen i tio år. Fram till tisdag gäller det att visa att det är jag som ska spela, sa han till Aftonbladet nyligen.

Förbundskapten Janne Andersson har ännu inte gjort sitt val. Först på tisdag kommer han att berätta vem som får posten.
– Jag har varken meddelat den som ska stå eller de som inte ska stå. Det är något som trillar på plats när man ser spelarna rent konkret in action. Jag tycker de har gjort bra ifrån sig alla tre. Vi vår se vem jag väljer, säger Janne Andersson.