Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Målvaktsikonens hälsning: "Gå bara in och mosa"

IFK Göteborg mot Malmö FF på ett närmast utsålt Ullevi inleder allsvenskan i dag. Inför stormötet passar Blåvitts tidigare målvakt, John Alvbåge, på att skicka en hälsning från andra sidan Atlanten. – Gå bara in och mosa, hälsar han till sina gamla lagkompisar.

I januari beslutade IFK Göteborgs målvaktsikon John Alvbåge sig för att lämna Blåvitt och i stället prova lyckan i Minnesota United i MLS på andra sidan Atlanten. 

Men 34-åringen har inte glömt sin tidigare klubb, som han är utlånad ifrån. Inför IFK Göteborgs allsvenska premiär hemma mot Malmö FF skickar Alvbåge, som bland annat har varit med och bärgat två cupguld med IFK Göteborg, ett meddelande till sina gamla lagkompisar. 

– Inför en sådan här match så är det inte mycket att säga. Matchen har allt. Jag vill bara säga lycka till och gå bara in och mosa. Ha roligt, njut. 

Och han tror att matchen får en lycklig utgång för hemmalaget. 

– Jag tror det går bra! Fotboll, fest och tre poäng. Vi (säger fortfarande vi) är alltid bra i premiärer och så även i år. 

"Sveriges bästa fans" 

Han avslutar också med att skicka en hälsning till alla blåvita supportrar på läktarna, som han också hoppas ska passa på att njuta av stunden. 

– Stötta och älska, inte hata. Sveriges bästa fans vet vad som gäller. Heja Blåvitt! 

Även Sven-Göran Eriksson, som var tränare för IFK Göteborg när klubben bärgade sin första Uefa Cup-titel 1982, passar på att lyckönska Blåvitt inför stormatchen. 

– Kör hårt, lycka till, vinn allsvenskan, hälsar "Svennis" via Instagram.  

 

Vinn allsvenskan. Svennis hälsar. #ifkgbg

A post shared by Mikael (@speakermikael) on