Erik Dahlin.
Erik Dahlin. Bild: PETTER ARVIDSON

Målvakten lämnar IFK Göteborg

Erik Dahlin, 30, lämnar IFK Göteborg. Målvakten är klar för Ljungskile SK i division 1.
– Det har känts bra med klubben och jag är nöjd med lösningen, säger han.

ANNONS
|

Först Victor Olofsson, nu Erik Dahlin.

Under tisdagen har det blivit klart att två spelare lämnar IFK Göteborg.

Samtidigt som Olofsson ska fokusera på studierna väljer Dahlin att kliva vidare till Ljungskile SK i division 1. Kontraktet är skrivet till och med 2021.

– Erik kommer tillföra rutin och nyttiga erfarenheter till laget. Det är även glädjande att Erik kan bli en stabil och långsiktig lösning som målvakt under de kommande säsongerna i LSK, säger tränaren Jörgen Wålemark till klubbens hemsida.

– Jag vet ju att jag kommer få kämpa för att ta en plats även i Ljungskile. Fotboll är en färskvara och man kan inte ta någonting för givet. Det är ett lag som dessutom gått som tåget nu, säger Erik Dahlin.

ANNONS

IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson:

– Erik har hanterat den situation som gällt i år på ett fantastiskt vis och varit otroligt viktig för truppen som helhet. Vi vill verkligen tacka honom för alla år i klubben och den lojalitet han alltid visat.

– Jag har haft en tung period med skador i vintras bland annat. Men nu ser jag bara framåt. Det har känts bra med Ljungskile och jag är nöjd med lösningen, säger Erik Dahlin.

Erik Dahlin återvände till IFK Göteborg 2016. Under årets säsong har han agerat tredjemålvakt bakom Giannis Anestis och Tom Amos.

ANNONS