Målvakten Anders Lindegaard nickade in Helsingborgs kvittering

Helsingborgs IF jagade kvittering i slutminuterna mot Falkenbergs FF. Då följde med målvakten Anders Lindegaard med upp på hörna – och nickade in 2-2 i krysset.
– Det kändes fantastiskt bra, säger han till Dplay.

|

Söndagen bjöd på sex allsvenska matcher. En av dessa var bottenmötet mellan Falkenberg och Helsingborg, två lag som inte tagit mer en vardera en seger i de inledande åtta omgångarna.

Med tio minuter återstående av matchen pekade allting mot att hemmalaget skulle gå vinnande ur kampen, efter att man fördubblat sin ledning till 2-0 efter ett snörpligt självmål av Helsingborgs Ravy Tsouka.

Men så i den 81:a minuten fick bortalaget vittring när holländaren Anthony Van den Hurk reducerade till 2-1.

Skåningarna öste sedan på och i den sista ordinarie spelminuten fick laget en hörna.

Målvakten och kaptenen Anders Lindegaard, med förflutet i Manchester United, tog sig hela vägen in i Falkenbergs straffområde – och nådde högst på hörnan.

Hans välplacerade nick letade sig in i det bortre krysset och fastställde slutresultatet 2-2.

– Det är mitt första. Det tog lång tid, men det kändes fantastiskt bra att få göra mål, säger 36-åringen till Dplay.

Särskilt nöjd över matchen som helhet var han dock inte.

– Jag är besviken att vi bara spelar 2–2. Vi ligger under med två mål och Falkenberg har länge full kontroll på oss.

Den dramatiska avslutningen innebär att Helsingborg klättrar förbi Kalmar i tabellen. Dock har laget fortsatt bara en poäng ner till jumboplatsen – där Falkenberg kvarstår.