Målsprutan tillbaka i hemmapremiären

Ikväll är det dags för något som Öisfansen har längtat länge efter. Hemmapremiär i Superettan.

ANNONS
|

På försäsongen har William Atashkadeh dragits med höftproblem. Han fanns därför inte med i första matchen mot Ljungskile.

Till kvällens match är den målfarlige forwarden dock disponibel för tränare Lantz.Även nyförvärvet från allsvenska Gefle, Dardan Mustafa, är med i truppen.

För motståndet står Ängelholm, ett lag somvann sin första match hemma mot Syrianska med 1-0. Det var en välbehövlig injektion för skåningarna eftersom mycket på försäsongen handlat omkatastrofala ekonomin i föreningen med sänkta spelarlöner som följd.

– Det är ett lag som det har varit oerhört turbulent kring, men de som ändå är kvar verkar ha bli stärkta och sammansvetsade. Det är ett lag som vill spela fotboll och spela längs marken, säger Örgrytes tränare Marcus Lantz.

ANNONS

– För oss handlar det om att våga spela vår offensiva fotboll och ha många med i anfallen. Smatidigt är det viktigt att de som inte är med upp ligger rätt i sina positioner. Disciplinen blir oerhört viktig.

Den rödblåa offensiven har Ängelholms tränare Christian Järdler uppmärksammat.

– Vi kommer till Ullevi efter en bra träningsvecka och bra energi efter premiärvinsten.

Dock är vi väldigt ödmjuka inför uppgiften. Örgryte är bra, de gjorde 70 mål i div 1 ifjol och har en vass offensiv.Det är oerhört viktigt att vi är riktigt noggranna och organiserade i vår defensiv och gör det jobbet fullt ut i 90 minuter, säger han till föreningens webbplats.

Marcus Lantz är hoppfull inför säsongen och basar över ett lag som har medvind.

– Vi har en bra känsla i truppen. Vi gjorde ett jättebra 2015 och på försäsongen har vi spelat mot lag som Varberg, Falkenberg och topptippade Halmstad och inte förlorat. Vi har ett bra självförtroende, säger han.

På söndagen hade Örgryte sålt över 2000 förköpsbiljetter till matchen och man hoppas på en publiksiffra på 4000 personer.

Avspark är 19.30 och gp.se rapporterar direkt från matchen.

Trolig startelva:

Kljajic

Anklev – Björck – Hammar – Bohman

ANNONS

Paulson – Lindström – Östling – Ohlsson

Atashkadeh – Mourad

ANNONS