Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Målskytten skadad – då fick nigerianen debutera

BK Häcken fick påbörja den andra halvan av säsongen i målskytten Alhassan "Crespo" Kamaras frånvaro. In kom i stället Chisom Egbuchulam som fick göra sin första allsvenska start under hemmasegern mot Hammarby.

– Jag känner mig exalterad över att ha fått chansen att få spela från början. Jag är väldigt glad eftersom det betyder att jag jobbar hårt, så jag får fortsätta jobba på, säger Chisom efter matchen.

Hur kändes det ute på planen?

– Det var inte dåligt, det viktiga var ju att vi tog tre poäng.

Låg bakom ledningsmålet

Startdebutanten skulle dessutom få spela en viktig roll när han var delaktig i matchens första mål, signerat Alexander Farnerud.

– En bra passning av Chisom, jag såg målvakten komma ut och kände att jag måste chippa den över honom. Jag fick kasta mig fram, säger målskytten efter matchen.

Vad tycker du om Chisoms insats?

– Väldigt bra, han vill väldigt mycket. Det är positivt. Han håller fortfarande på att komma in laget. 

Egbuchulam växte, likt BK Häcken, sakta men säkert in i matchen och under andra halvleken hade nigerianen flera chanser till att göra mål.

– Tyvärr kunde jag inte utnyttja mina chanser, men jag ska fortsätta att försöka så kommer målen, säger anfallaren.

"Riktigt intressanta kvalitéer"

Även tränare Mikael Stahre var nöjd med vad han såg från anfallaren.

– Han visar riktigt intressanta kvalitéer som vi har sett, han är bolltrygg och en väldigt skolad spelare. Så det var trevligt och skönt att ge honom möjligheten och att han tog den, säger tränaren.