Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/7

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Målramen lurade Häcken på segern: "Är back on track"

Chanser saknades inte för att vinna – men 0-0 borta mot Östersund var ändå ett fall framåt för Häcken. – Det känns som att vi är back on track, säger tränare Mikael Stahre.

Noll poäng och 2-10 i målskillnad på de två senaste omgångarna mot AIK och IFK Norrköping. Mot Östersund på Jämtkraft arena studsade Häcken tillbaka, stoppade blödningen och fick med sig ett kryss i matchen, som trots flera chanser åt båda håll, slutade 0-0. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Det är klart att det stärker oss att få med det här, särskilt efter det som hände senast, säger målvakten Peter Abrahamsson. 

Stora delar av säsongen har han varit en vägg i Häcken-målet. Mot Östersund var den fina formen tillbaka. Och under matchens första 20 minuter, då hemmalaget radade upp chanser, bjöd burväktaren på flera högkvalificerade räddningar. 

– Det är skönt att få tag i bollarna igen. Det känns som att de har studsat förbi och att jag inte har fått göra några räddningar på sistone. Så det var härligt att kunna bidra igen. 

Han fortsätter: 
– Försvarsspelet är något som har varit väldigt bra i år och att vi nu lyckas med det igen gör så klart att självförtroendet kommer tillbaka. 

"Vi är back on track"

Men även om den solida defensiva insatsen värmde fanns det viss besvikelse över att det bara blev en, och inte tre poäng. För det var Häcken som var närmast segern. Mathias Ranégie hade en stenhård nick i ribban i den första halvleken och i slutminuterna av matchen sköt Paulinho i överliggaren innan Nasiru Mohammed tryckte av ett skott som tippades i stolpen av en storspelande Aly Keita i hemmamålet. 

– Han gör ju en fantastisk räddning där, säger Abrahamsson om Keitas räddning. 

– Jag kan inte säga att jag är besviken, men det är lite synd att vi inte vinner. Samtidigt var vi hårt tillbakatryckta i början av första så ett kryss var kanske rättvist. 

Tränare Mikael Stahre var inne på samma spår. 

– Ser man till chanserna vi har i slutet är det lite surt att vi inte vinner, men samtidigt är det väldigt viktigt att få med en poäng. Det här är en bra bortapoäng mot ett svårslaget lag. Vi får vara ödmjuka över det och nu känns det som att vi är back on track. 

Europaplatsen allt längre bort

Resultatet gör att Häcken håller Östersund bakom sig i tabellen, men i och med att konkurrenterna om Europa League-platserna, IFK Norrköping, AIK och Djurgården vann sina respektive matcher tappar Stahres lag ändå i kampen om att nå en topp tre-placering. 

– Det är klart att det blir jättetufft, men nu handlar det om att få in så mycket poäng som möjligt. Vi har chansen att göra Häckens näst bästa säsong någonsin. 2012 blev Häcken tvåa, men bortsett från det är klubbens bästa placering en femteplats. Vi ska försöka göra så bra resultat som möjligt under avslutningen, säger Stahre.