Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sverige hade mycket boll under den första halvleken mot Italien.

Mållöst – men Sverige pressar Italien

Ställningen efter den första halvleken mellan Italien och Sverige är 0-0, men de blågula har haft det mesta av spelet – och pressar stundtals gruppettan. De riktigt heta målchanserna har dock uteblivit.

Efter den svaga insatsen mot Irland i EM-premiären som slutade 1-1 förväntade sig många att Italien, som vann mot stjärnlaget Belgien med 2-0 i första omgången, skulle köra över blågult.

Sverige har dock stått upp bra. Man har tryckt ut Italien på kanterna och Isaksson har fått operera relativt ostörd vid de flertal inlägg som kommit in mot straffområdet.

Stundtals har Sverige satt bra tryck mot det italienska försvaret – men de riktigt farliga målchanserna har inte blivit av. John Guidetti, som till skillnad från i matchen mot Irland spelar från start, löper konstant och skapar viss oro. Han har dock inte varit helt synkad med Kim Källström och de båda har missförstått varandra vid flera tillfällen.

Många bollar går via – och mot – Zlatan Ibrahimovic, som inte riktigt kommit till sin rätt ännu. Även Martin Olsson har stått för en positiv halvlek från sin vänsterbacksposition och utmanar så fort han får möjlighet.

Det som helt klart kan konstateras är att första halvleken mot Italien var ett stort steg i rätt riktning efter bottennappet mot Irland. Det som kan önskas är fler öppna lägen – men det är samtidigt ingen enkel uppgift mot ett kompakt Italien.

Efter tre spelade EM-halvlekar har Sverige ännu inte haft ett avslut på mål.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.