Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Mållöst för Örgryte i säsongens sista hemmamatch

Det blev oavgjort när Örgryte och Dalkurd möttes på Gamla Ullevi i superettans näst sista omgång.
Det hela slutade mållöst trots flera målchanser åt båda håll.
– Det är klart att man väldigt gärna velat vinna sista hemmamatchen, säger Öis tränare Thomas Askebrand.

Som brukligt är när den svenska klubbfotbollssäsongen nalkas mot sitt slut var det en något kylslagen höstkväll när Örgryte spelade sin sista hemmamatch för säsongen. För motståndet stod Dalkurd i en match som mest var av akademisk betydelse mellan två lag som kunde nå en femteplats i superettan som bäst.

Örgrytes tränare Thomas Askebrand hade varit tydlig med att han vill att hans lag ska avsluta snyggt innan han lämnar klubben efter säsongen. Med en lång skadelista fick 23-årige anfallaren Fredrik Zanjanchi chansen från start för femte gången i årets superetta.

Matchen började trevande för hemmalaget. Istället var det Dalkurd som skapade ett par heta chanser. Efter knappt tio minuter hade Joseph Ceesay ett skott som blockerades till hörna och fem minuter senare kom Ahmed Awad fram på högerkanten men avslutade en bra bit utanför den bortre stolpen.

– Dalkurd var farliga men Fredrik gör ett par räddningar, säger Öis tränare Thomas Askebrand.

Flera Öis-lägen

Mitt i halvleken gick mittbacken David Engström upp och nickade på en Öis-hörna från vänster och skarvade sånär in bollen vid bortre stolpen. Ett par minuter senare spelade Filip Almström Tähti fram Fredrik Zanjanchi i mitten av straffområdet men avslutet gick över målet. Örgryte var på väg att spela upp sig.

Zanjanchi fick ytterligare en möjlighet strax därpå då han kom fri i djupled men felvänd och avslutet blev misslyckat. Han hade ytterligare ett bra läge i straffområdet minuten före paus men det var alltjämt mållöst när lagen gick till vila.

– Jag tycker inte riktigt att vi kommer åt dem i första halvlek, säger Thomas Askebrand.

Dalkurd var nära att få en drömstart på andra halvlek. Efter ett piggt anfall där hemmamålvakten Fredrik Andersson lämnat retur på ett skott hamnade bollen så småningom hos Kerfala Cissoko som avslutade, men Filip Almström Tähti rensade undan på mållinjen.

Brände friläge

Även i andra änden var det heta chanser i början av andra. Fredrik Zanjanchi prickade stolpen efter att ha vänt bort sin försvarare.

– Fredrik hade ett par riktigt bra lägen och det var synd han inte fick sätta dit den, säger Thomas Askebrand.

Thomas Askebrand gjorde två byten efter en dryg timme. Zanjanchi och lagkaptenen Daniel Paulson gick ut för att ersättas av Ailton Almeida och Calle Wede.

Förändringarna hjälpte dock inte anfallsspelet. Istället hade Dalkurd två fina möjligheter med ungefär en kvart kvar då först inhopparen Frank Arhin brände ett friläge innan Andersson fick tippa ett skott från Malkolm Moenza till hörna.

Det skulle inte bli några mål i höstkylan utan matchen slutade 0-0.

– Det känns lite surt. Man hade väldigt gärna velat vinna sista hemmamatchen, säger Thomas Askebrand.

– Överlag tycker jag att det var rättvist men det är synd att vi inte fick in bollen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.