Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mållös hemmapremiär för GFC

Spelmässig dominans och flera bra chanser att kunna avgöra matchen. Men den sista skärpan saknades och Kopparbergs/Göteborg blev mållöst i hemmapremiären. – Vi måste visa mer beslutsamhet, det är det lilla sista som saknas, säger Pauline Hammarlund.

Efter premiärförlusten borta mot Piteå var det ett revanschsuget Kopparbergs/Göteborg som klev ut mot Kif Örebro i vårvädret på Valhalla IP. Och det var hemmalaget som med mycket energi och löpvilja dominerade direkt från start. Men det dröjde till den 37:e minuten innan den första riktigt klara målchansen kom. Pauline Hammarlund, som under hela matchen var ett ständigt hot för gästerna, fick chansen på liggande boll några meter utanför straffområdet. Anfallaren fick en bra träff och frisparken såg först ut att vara på väg in i mål men i stället gick den klockrent i ribban.

Och det var en sådan match för Göteborg.
Det mesta i spelet såg bra ut men den sista skärpan saknades för att vinna matchen.

– Vi spelade bra, mycket bättre än i premiären, så det får vi vara nöjda med men samtidigt hade vi verkligen velat ha tre poäng och det var väldigt nära att vi lyckades. Så det är blandade känslor, säger Pauline Hammarlund.

Efter paus ökade hemmalaget trycket ytterligare och skapade flera riktigt vassa chanser. Direkt efter halvtidsvilan fick Pauline Hammarlund en ny chans när hon höll sig framme i straffområdet - men avslutet gick än en gång i ribban.

– Vi pratade mycket i halvtid om att spela ännu rakare och det tycker jag vi lyckades med. Men vi måste visa ännu mer beslutsamhet i avslutningslägena, även om det också var en del otur och marginaler som var emot oss, säger hon.

Stefan Rehn var missnöjd med lagets insats i Piteå. Efter hemmapremiären var han mer tillfreds.

– Om jag var lite besviken med prestationen mot Piteå så är jag mest besviken över resultatet i den här matchen. Jag tycker att vi förtjänar tre poäng. Sett över 90 minuter är vi det bättre laget och vi har tillräckligt med målchanser för att vinna matchen.

På förhand hade han lagt mycket fokus på att få sina spelare att ta för sig mer i offensiven.

– Vi pratade om att vi skulle våga spela och det gör vi verkligen i den här matchen. Vi håller i bollen och fyller på mycket bättre framåt. Mot Piteå hade vi också lägen men då valde vi mest att passa runt bollen utan resultat, det gjorde vi mycket bättre nu.

16 avslut, 14 hörnor och två träffar i virket. Statistiken vittnar om att möjligheterna inte saknades för GFC. Pauline Hammarlunds anfallskollega, Sara Lindén, tycker dock att laget kan skapa ännu mer i det offensiva spelet.

– Vi kan ännu bättre, vi kan skapa ännu fler chanser. Och har vi lite mer flyt nästa gång så sitter lägena då.