Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Målkalas för Öis när Lindome besegrades

Måltorkan är över för Öis.
Mot Lindome, tränarna Dane Ivarssons och Johan Mattssons tidigare klubb, bjöd Rödblått på storseger och målkalas.
– Viktigt för laget att få visa att vi kan göra mål och inte bara spela fin fotboll, säger Kevin Ackermann.

Säsongen inleddes lovande för Öis del med en seger mot Utsiktens BK och en, till stora delar, bra insats mot BK Häcken. Sedan har det däremot hackat lite grann. Åtminstone när det kommer till den offensiva produktionen.

0–0 i maratonmatchen mot Norrby följdes av 0–0 mot Varberg i helgen.

Inför tisdagskvällens match mot Lindome, från vilka tränarna Dane Ivarsson och Johan Mattsson anslöt i vintras, hade Öis spelat 272 minuter i följd utan att göra mål.

Det stannade vid 293 minuter.

För då spräckte nämligen Robin Glavak nollan och öppnade målskyttet i det som sedan kom att bli ett målkalas för hemmalaget. När matchen på Öisgården summerades hade Sällskapet vunnit med hela 4–0 och firma Ivarsson/Mattsson fick således segra i mötet med tränarnas förra klubb.

– Väldigt viktigt för laget och självförtroendet att få visa att vi kan göra mål och inte bara spela fin fotboll. Det tycker jag vi bevisar i dag, säger Kevin Ackermann efter slutsignalen.

LÄS MER: Här är Öis-talangerna som knackar på dörren till A-laget

Och det var aldrig något snack om saken.

Tre mål för Öis – inom en kvart

Öis kom ut bäst och skapade mest redan från start. Med hög press satte man Lindome i trångmål i stort sett hela tiden.

Aydarus Abukar försökte tidigt – David Olsson, i fjol utlånad till Öis, räddade då. Mohamed Said gavs helt fritt läge en stund senare men avslutade långt, långt utanför. Ingen utdelning så långt.

LÄS MER: Nya Öis fortsätter att ta form: ”Kommer inte se magiskt ut”

Men målen skulle komma.

Marcus Haglind Sangré nådde högst på en inläggsfrispark från Herman Sjögrell. I röran framför mål höll sig Robin Glavak framme och rakade in bollen i nät.

Jubel i Öis. Slut på måltorkan. 1–0.

Sedan rasslade det på.

Kevin Fransson höll sig framme vid bortre stolpen och stötte in ett inlägg till 2–0. Tre minuter senare var det dags igen. Anel Rashkaj vann bollen högt och frispelade Ajdin Zeljkovic som enkelt kunde rulla in 3–0 i öppet mål. Anfallaren som i fjol spelade för just Lindome valde att inte fira.

Drömträff av Öis Herman Sjögrell

Innan den första halvleken var över fanns det sedan ett par halvchanser till för Öis att öka på – men det stannade vid tre. Lindome? Gästerna stack fram någon enstaka gång men hade svårt att skapa några riktigt stora målchanser.

3–0 halvvägs.

– Vi tar ett steg i utvecklingen. Vi har jobbat med vårt bollinnehav. När man har bollen så ökar man chansen för att göra mål och nu la vi till lite extra kryddor på såsen. Vi börjar löpa bakom och vi börjar slå bollen bakom. Det är bra, säger Kevin Ackermann.

LÄS MER: Öis-talangen William Svenssons lycka – efter A-lagsdebuten

Örgryte skiftade delar av laget i paus men fortsatte att trumma på framåt.

Mohamed Said, kvar från den första halvleken, sprang sig till ett nytt friläge, men brände igen. Det gjorde däremot inte Herman Sjögrell. Strax innan timman var spelad tog talangen emot på högerkanten, vek in och avslutade med kraft och precision. David Olsson kunde inte parera vänsterkanonen. 4–0.

Efter målet gjorde tränarstaben sedan ytterligare en uppsjö av byten, men Örgryte fortsatte att ha full kontroll, även om tempot mattades något.

Matchen spelades av och Öis kan lägga en stark insats till handlingarna.

Kevin Ackermann tycker att det finns mycket i spelet som ger hopp om att det ska bli en fin säsong för Örgryte.

– Jag har väldigt stort förtroende för de här tränarna. Jag har lärt mig väldigt mycket saker bara på de här månaderna. Det känns som att vi tar kliv både individuellt och som lag. Vi bara växer och växer mer och mer, avslutar han.

Fakta: Så startade Öis

(3-4-3) Fredrik Andersson – Robin Glavak (Jonathan Azulay, 61), Marcus Haglind Sangré (Anton Lans, 45), Samuel Ohlsson (Hannes Sahlin, 61) – Herman Sjögrell (Hampus Dahlqvist, 61), Abdul Razak (Lukas Browning, 61), Anel Rashkaj (Kevin Ackermann, 45), Kevin Fransson (Anton Andreasson, 61) – Aydarus Abukar (Arvid Sigurdsson, 61) , Mohamed Said (Ailton Almeida, 68), Ajdin Zeljkovic (Daniel Paulson, 45)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.