Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Målfest när Sverige utklassade Moldavien

Kosovare Asllani är tillbaka på allvar – men i en ny roll. Det visade hon med emfas i målfesten mot Moldavien. – Jag är nöjd med min insats, säger Asllani.

Efter att ha varit borta från landslaget en längre tid var Kosovare Asllani tillbaka i Pia Sundhages trupp till den här samlingen.

Hon visade framfötterna och gjorde mål från sin position som mittfältare mot Polen.

Mot Moldavien svarade hon för en ny fin insats. Hon drev upp tempo på bollen och skapade mycket åt sina lagkamrater.

– De droppade ner och försökte göra det tajt för oss. Så man fick droppa ner för att hitta yta. Men vi försökte rulla runt eftersom det var så tajt, men jag försökte ändå hitta lite instick på forwards.

Den nya rollen som mittfältare har hon tränats in i Manchester City.

– Jag har inte varit mittfältare i hela mitt liv så det är i City jag fått lära mig den rollen och hur jag ska spela. Sedan är det lite annorlunda här, men jag fick kolla på Polen-matchen och analysera den lite och jag tyckte att jag kunde förbättra mitt rörelsemönster till den här matchen för att få ännu mer boll.

– Det försökte jag rätt till nu vilket gjorde att jag kom mer in i matchen och sedan gillar jag att komma till avslut så jag provade lite skott också. Det var kul.

Kosovare Asllani kryddade sin insats med två mål.

I slutet av första halvlek släppte Elin Rubensson bollen snett inåt bakåt till Kosovare Asllani som bombade in 2-0.

Med timmen spelad gjorde Asllani sitt andra mål när hon elegant smekte upp 4-0 i bortre krysset.

– Jag dribblade av min spelare och skruvar in den i bortre. Första målet var en fyra, andra var en femma, säger Asllani.

Asllani lämnar nu samlingen med tre mål på två matcher.

– Det är helt okej, säger hon och ler.

Även Pia Sundhage var imponerad av Kosovare Asllanis insats.

– Hon var bra. Hon höjde och sänkte tempot och hennes mål var riktigt, riktigt vackert och det gjorde mig glad, säger Sundhage.

– Hon visade att hon kan spela på mittfältet och vi veta att hon kan spela forward så hon har egentligen två positioner att konkurrera på.