Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Mästarna sparkar tränaren: "Premier League-platsen hotad"

Det regerande mästarlaget i Premier League, Leicester, sparkar sin manager Claudio Ranieri. "Resultaten under den pågående säsongen har gjort att vår plats i Premier League nu är hotad" skriver klubben på sin hemsida under torsdagskvällen. Beskedet kommer nio månader efter att Ranieri lett klubben till deras största framgång i historien.

Förra säsongen ledde italienaren Claudio Ranieri brittiska Leicester City till den största framgången i klubbens 133-åriga historia när de sensationellt vann Premier League.

På torsdagskvällen meddelade klubben på sin hemsida att de sparkar 65-åringen, bara nio månader efter den historiska titeln.

Premier League-platsen hotad

"Hans status som den mest framgångsrika tränaren i Leicester City någonsin är obestridbar" skriver klubben och fortsätter:

"Men resultaten under den pågående säsongen har gjort att vår plats i Premier League nu är hotad och ledningen känner att förändring av ledarskapet, smärtsamt nog, är nödvändigt"

Ser förändringen som nödvändig

"Vi är skyldiga att sätta klubbens långsiktiga intressen framför all sorts personlig sentimentalitet, oavsett hur stark den än må vara"

Leicester ligger just nu en poäng ovanför nedflyttningsstrecket med 13 matcher kvar. De har ännu inte vunnit en Premier League-match under 2017.

Ingen ersättare klar

För bara två veckor sedan sa klubbens ägare att de har fullt förtroende för Ranieri, men nu kom alltså det motsatta beskedet.

Vem som tar över tränaransvaret är ännu inte klart, men klubben låter meddela att de kommer att påbörja en rekryteringsprocess.