Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mästarna sänkte Häcken med matchens sista spark

Första starten för året och första allsvenska målet. Trots det slutade eftermiddagen i moll för Adam Andersson och Häcken som föll i sista sekunden. – Det känns väldigt surt, säger Andersson.

Med både Rasmus Schüller och Martin Ericsson på skadelistan efter derbyt mot Blåvitt gav Häckentränaren Peter Gerhardsson Adam Andersson chansen från start på mitten.
Andersson tackade för förtroendet direkt.

Efter en böljande inledning fick han i den 22:a minuten skottläge utanför Norrköpings straffområde och tryckte av ett hårt skott som gick rakt mot David Mitov Nilsson. Men keepern kunde inte hålla bollen utan tappade genom en riktig tavla den över linjen.

– Jag fick bollen, tog fram den på ett tillslag och sköt. Lite turligt så gick den in. Det var riktigt skönt att få göra första mål, säger Andersson.

Adam Andersson imponerade på mitten i första match från start för året – och första starten i allsvenskan ihop med tvillingbrodern Joel någonsin.

– Det var jättekul att spela med honom och att få spela från start, även om det är tråkigt att andra är skadade, säger Andersson.

– Han var en våra bästa under våra bästa perioder. Så jag är mycket nöjd med vad han kom in och gjorde, kommenterade Peter Gerhardsson Adam Anderssons insats.

I ledning 1-0 fortsatte Häcken att skapa chanser. Paulinho hade ett farligt avslut på en frispark och löpvillige Demba Savage rann igenom och hade ett skott som Mitov Nilsson klarade med en fin parad.

Men Häcken fick inte in något andra mål. I den andra halvleken kvitterade i stället Norrköping genom Christoffer Nyman när han nickade in en boll från nära håll efter skarv från Emir Kujovic.

I samma situation skadades även Häckens Simon Sandberg och fick lämna planen på bår.

– Han har åkt till akuten och kollar upp hand och någonting i axeln. Läkaren på plats här trodde inte att det var någon fara. Men det ska röntgas så vi får se, säger Peter Gerhardsson.

Med Sandberg utbytt och ett mål i ryggen var det Norrköping som pressade på.

Trots chanser åt både håll såg det ut att gå mot oavgjort när Häcken fick en offensiv hörna. Men i stället för ett seger mål för de gulsvarta ställde Norrköping och om Sebastian Andersson chippade elegant in segermålet för gästerna.

Efter att även ha förlorat mot Blåvitt i veckan var det en avslutning som sved rejält för Häcken.

– Det var väldigt surt. Det kändes som att vi hade kunnat försvara till oss tre poäng egentligen. Så det var riktigt surt med det andra målet med så lite tid kvar, säger Adam Andersson.