Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Märkliga siffrorna – Sunderland hade fler Everton-matcher än Everton

När Sunderland och Everton möttes i den engelska ligacupen uppstod ett ovanligt fenomen. I Sunderland spelar tre före detta Everton-spelare och de hade tillsammans fler matcher för "The Toffees" än hela Evertons startelva.

Den engelska toppfotbollen har inte gjort sig känd för att hysa många lojala spelare de senaste åren. Importerna är många, klubbkänslan ofta liten. Ett lysande exempel på bristen på kontinuitet kom under Sunderlands möte med Everton under onsdagskvällen. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Gästande Evertons startelva hade tillsammans spelat 233 matcher för Liverpool-klubben, med Muhamed Besics 53 som högsta notering. I motståndaren Sunderland däremot kunde trion Jack Rodwell, James Voughan och Darron Gibson stoltsera med 238 Everton-matcher. 

Statistiken är ett tecken på den förändring Everton genomgått med den nye ägaren Farhad Moshiri vid rodret. I somras värvades spelare för över en miljard och få spelare har varit i klubben länge. Muhamed Besic var ensam i startelvan om att ha spelat över 50 matcher för klubben. 

Sunderlands Everton-trio värvades samtliga av managern David Moyes, med ett långt förflutet i just Everton. Både James Voughan och Jack Rodwell fostrades i "The Toffees" innan de lämnade klubben. 

Matchen slutade 3-0 till Everton.