Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PHIL NOBLE
Bild: PHIL NOBLE

Märkliga scenerna i VM – Kamerun vägrade spela vidare

Två VAR-granskningar gick emot Kamerun under åttondelsfinalen mot England.
Båda gångerna vägrade de kamerunska spelarna att fortsätta matchen – något som fick engelska förbundskapten Phil Neville att rasa.
– Jag har ingen sympati för hur de uppträdde, säger han till C More efter matchen.

Åttondelsfinalen mellan England och Kamerun fick minst sagt ett udda avbrott.

På övertid i den första halvleken utökade England sin ledning till 2-0, ett mål som först såg ut att vinkas av för offside. Men efter videogranskning godkändes målet.

Det uppskattades inte av spelarna i Kamerun.

Efter beslutet och vid den tilltänkta efterföljande avsparken så hände...ingenting. De kamerunska spelarna ville inte sätta igång spelet efter domslutet och det tog ett bra tag innan domaren fick igång avsparken.

Nya protester

När halvtidssignalen ljöd kort därpå samlades Kamerun på nytt i en cirkel på mittplanen. Den kamerunske tränaren ska sedan haft problem att få ner spelarna i omklädningsrummet, uppger BBC, som också skriver att de kamerunska spelarna grät i spelargången och att Fifa anklagades för rasism av vissa spelare.

I inledningen av den andra halvleken lyckades Kamerun att reducera – trodde de.

Då kom VAR fram igen.

Efter ny videogranskning dömdes Kameruns reduceringsmål bort – ett beslut som fick spelarna att sluta spela igen och där kamerunskan Ajara Nchout kunde ses i tårar.

Nevilles skarpa kritik

När matchen väl var över stod England som segrare med 3–0. Trots detta var det ingen glad förbundskapten som intervjuades av C more, Phil Neville var rasande.

– Det var inte fotboll det där. Deras uppträdande var fel och det är bilden av damfotboll som spridits över hela världen. Unga tjejer tittar på det här, det är inte okej, säger han och fortsätter:

– Man måste hålla en viss standard i hur man uppför sig. Jag har ingen sympati för hur de uppträdde, regler är regler och domaren hade helt rätt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.