Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge (till höger) med Dietmar Hopp efter slutsignalen. Bild: KAI PFAFFENBACH
Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge (till höger) med Dietmar Hopp efter slutsignalen. Bild: KAI PFAFFENBACH

Märkliga scener i Bundesliga – lagen slutade spela

Matchen mellan Hoffenheim och Bayern München avslutades med märkliga scener då de båda lagen stod och bollade runt med varandra mitt på planen. Detta i protest mot Bayernsupportrarnas hatiska banderoller.
– Jag skäms och ber om ursäkt till Dietmar Hopp, säger Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge till Abendzeitung München.

Ställningen var 6–0 till Bayern München när tio minuter återstod av lagets mot Hoffenheim i Bundesliga. Då ställde sig spelarna i en ring mitt på planen och lattjade med bollen till varandra.

Det hela var en reaktion på de hatiska banderoller som Bayerns supportrar uppvisat under matchen. Dessa var riktade mot Hoffenheims ägare Dietmar Hopp som investerat en hel del i klubben. Matchen hade tidigare avbrutits flera gånger om men spelat hade återupptagits.

– Dessa människor har inget på en fotbollsarena att göra, säger Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge till Abendzeitung München.

Mot slutet av matchen applåderades Dietmar Hopp av både spelare och publik och ägaren kramades om av både spelare och ledare från Bayern München.

Dietmar Hopps ägande av Hoffenheim har varit kontroversiellt då han fått dispens från 51-procentregeln som innebär att en klubb är styrd av dess medlemmar. Hopp har tidigare fått hat riktat mot sig på arenorna, bland annat från Borussia Dortmunds supportrar, men banderollerna gjorde det hela värre denna gång.

Flera representanter från Bayern München gick och pratade med de tillresta supportrarna under matchen, märkbart irriterade.

– Jag skäms och ber om ursäkt till Dietmar Hopp. Det finns ingen ursäkt. De här människorna har inget på en fotbollsarena att göra. Vi kommer agera med kraft och allvar. Det här är en svart dag för tysk fotboll, dundrar Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge till Abendzeitung München.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.