Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: CARL SANDIN
Bild: CARL SANDIN

Lyssna på senaste avsnittet av 031 Fotboll med Laul, Pettersson och Trollér

IFK Göteborg har fått en smakstart på säsongen. Inför kvällens stormöte med Djurgårdens IF hyllar GP:s Linus Petersson det blåvita laget som ännu inte förlorat en match den här säsongen.
– Det är sjukt imponerande vad de har hittat rätt, säger han i 031 Fotboll.
Dessutom: Filippa Curmark är med på telefon – samtidigt som Laul, Pettersson och Trollér funderar över varför superettan är så oberäknelig.

IFK Göteborg har precis vunnit ett stekhett derby mot Häcken och nu, tre dagar senare, är man redo för stormatch på Gamla Ullevi.

Ikväll gästas man av Djurgårdens IF och frågan är ifall man kan bygga vidare på smakstarten man fått med tre raka segrar – av tre möjliga.

– Jag och många med mig trodde nog att Häcken skulle vinna den här matchen hemma på konstgräs och med tanke på deras starka form också men Blåvitt har bästa starten sedan 1994 och då vann man guld, säger Linus Petersson.

IFK Göteborg har inte bara haft en bra säsongsstart – man avslutade även förra säsongen, som inleddes svagt, på ett bra sätt.

– Om man blickar lite tillbaka så tror jag de har nio vinster, ett kryss och en förlust på de senaste allsvenska matcherna om man väger in förra årets allsvenska matcher så det är sjukt imponerande vad de har hittat rätt.

Trollér om Öis tränarsituation

Dessutom ger Philip Trollér sin syn på Örgryte IS svaga säsongsstart och huruvida huvudtränare Dane Ivarsson sitter osäker på sin stol eller ej.

– Det är klart att skulle de få en likadan start som de fick förra året, där de spelade sex omgångar tror jag innan första segern kom och de låg sist efter tio omgångar tror jag, då kommer det ropas på att han ska lämna och då kanske det också är rimligt att han ska lämna.

Philip Trollér menar att det finns skäl för Öis att ha is i magen.

– Men samtidigt, projekten han gjort i Fässberg och Lindome har varit över väldigt lång tid. I Lindome tog det flera säsonger innan det började klaffa. Sen är alltid frågan: Finns den tiden på superettan-nivå? Men jag är ganska lugn för Öis del att de kommer få ordning på det, säger Philip Trollér om Dane Ivarssons vara i Örgryte IS

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.