Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: NICKLAS ELMRIN

Lycklig Leksell efter mötet med Gais: "Det är eufori"

Tiden i Gais präglades av skador. I Trollhättan har Alexander Leksell hittat rätt – och efter mötet med gamla lagkompisarna sprudlade försvararen.
– Det är eufori, säger Leksell.

Inför säsongen 2017 anslöt Alexander Leksell från IFK Göteborgs U-lag till Gais. Sejouren i Grönsvart stannade vid två år.

Förra vintern vinkade försvararen, som hade stora problem med skador och bara spelade 14 matcher under tiden i Grönsvart, hej då till Gais för att flytta till Trollhättan.

På onsdagskvällen ställdes han mot gamla klubben i en 0–0-match på Valhalla.

– Det var en speciell match, säger Alexander Leksell som redan när det stod klart att Trollhättan skulle ställas mot Gais började längta efter drabbningen.

– Det var bara "Oj, den ska bockas in i kalendern. Den får jag inte missa". Så det var otroligt roligt att spela. Gais är en klubb jag fortfarande har stora känslor för, de tog in mig och alla supportrar och runt omkring stöttade mig. Så ett speciellt mötet – och kul att vi inte torskade, haha!

"Njuter – även om det är försäsong"

Om tiden i Gais präglades av skadebekymmer har mittbacken fått en helt annan rytm under sin tid i division 1-klubben. Under fjolåret spelade han i stort sett regelbundet och än så länge har han varit befriad från större skadeproblem sedan flytten.

– Jag kände att jag behövde spela och det var därför jag valde att kliva ner i division 1, och framför allt gå till Trollhättan, där visste jag att det var en bra miljö. Här kunde jag komma in i det igen. Jag behövde spela och få tillbaka mitt självförtroende. Träna kan du göra hur mycket som helst, men får man inte spela så kan du inte hitta ditt självförtroende och då kan man inte bli bättre.

Han tillägger:

– Nu är jag tillbaka. Jag känner att jag kan spela mitt spel igen, det är riktigt härligt, säger Leksell som har ett stort leende under hela intervjun.

– Det är helt underbart att vara skadefri och att jag fick spela hela förra säsongen. Jag får spela fotboll, det är det bästa som finns! Det är eufori. Jag njuter av tillvaron – även om det är försäsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.